Waarom ik een Hufflepuffje ben

tumblr_m7chajyRMp1qbccuno1_500

Momenteel loopt er een giveaway hier op Mijn BIEB waarin ik jullie vraag in welk Hogwarts-huis jullie thuishoren, om kans te maken op een patch/badge van je favo house én een keimooie gouden Timeturner van Hermione (aangeboden door CustomJewels.nl). Natuurlijk wil ik de prijsvraag ook zelf even beantwoorden … in een blogje!

Ik ben intussen toch wel al bijna 15 jaar fan van Harry Potter. Helaas ben ik wel één van die trutten die alleen maar fan was van de films en de boeken nog niet gelezen had – maar daar ben ik dit jaar wel eindelijk verandering in aan het brengen. Ik zit inmiddels aan deel 5, dus normaalgezien lukt het me nog wel om tegen 2016 eindelijk die lege blaam op mijn leespalmares te schrappen.

Het was ook door het lezen van de boeken, meer bepaald door een liedje van de Sorting Hat, dat ik eindelijk besefte in welk Hogwarts-huis ik thuis hoorde. Ik heb lange tijd het gevoel gehad dat er gewoonweg geen huis voor me was in Hogwarts. Voor Gryffindor ben ik gewoonweg niet dapper genoeg. In tegenstelling tot Harry en co zou ik mijn vrienden gewoon achterlaten en wegrennen om mezelf te redden, doeiiiiiiiii :’) Ik ben echt een lafaard van het niveau Gilderoy Lockhart. Dus Gryffindor was uitgesloten.Print

Als een Ravenclaw zie ik mezelf ook niet helemaal, wat ik best jammer vind want uiteindelijk trok dit huis me qua kleur en uitstraling wel een soort van het meeste aan. Geen idee waarom, maar ik had best graag een Ravenclaw geweest. Helaas ben ik helemaal niet slim of studentikoos. 80% van de tijd haatte ik naar school gaan. Ik ken nog steeds m’n tafels niet, in dt ben ik een ramp (ik doe m’n best, echt waar, maar soms, ehhhh …) en Frans en ik zijn ook al geen vriendjes. Studeren, leren en huiswerk maken was nooit iets voor mij. Dus ben ik overduidelijk ook geen Ravenclawtje 😦

Slytherin dan misschien? Hah, neen! Niet enkel omdat het daar toch een beetje vol douchebags zit (oh wat haat ik Pansy Parkinson, jullie ook? Gelukkig zit ze niet echt actief in de films!) maar omdat ‘ambitieus’ wel het laatste is als wat ik me zou beschrijven. Ik ben zeker niet iemand die carrière wilt maken, of zo. Ik streef op dat gebied niet steeds naar meer of beter, en ook qua studies mikte ik eerder laag dan hoog. Beter een grote vis in een kleine vijver, dan een kleine vis in een grote vijver :-p Ik kies gewoon altijd voor de optie waarin ik wel kan slagen, en niet zozeer voor de uitdaging. Slytherin valt volgens mij dus ook echt wel af.

Hufflepuff-hufflepuff-26109785-664-768Wat blijft er dan nog over … Oh, ja, Hufflepuff. Nou, voordeel is wel dat je daar Cedric Diggory (Edward, is that you???) tegen het lijf kan, euh, kon lopen. Maar verder was ik ook geen voorstander van zomaar een Hogwarts-huis kiezen, simpelweg omdat er niets anders meer over blijft. Hallo-o, dit is dus wel een levensingrijpende keuze, die kan je toch niet maken van ienemienemutte? Dat is wat ik dacht, tot ik dus meer over Hufflepuff leerde via de boeken. Blijkbaar is dat namelijk exact waarvoor Hufflepuff staat: iedereen die niet in de andere huizen thuishoort, is hier welkom. Dat heb ik nooit eerder geweten! Maar het wordt inderdaad als volgt omschreven:

Hufflepuff is the most inclusive among the four houses; valuing hard work, dedication, patience, loyalty, and fair play rather than a particular aptitude in its members.

Hard werken, nou ja, in zekere mate wel: ik doe iets liever van de eerste keer goed, dan een tweede keer opnieuw. Zowel vroeger op school als op de werkvloer doe ik alleszins altijd mijn uiterste best, zelfs wanneer ik sommige dingen echt haat (lees: school :p). Dedication: ik ben vooral erg dedicated aan mijn principes. En mijn verloofde, lol. Patience: behalve als ik op eten moet wachten, telt dat dan nog? In the bigger picture ben ik zeker wel een relatief geduldig mens, maar bij kleine dingen somsssss wat minder :p Loyalty: nou, ik ben nog steeds samen met m’n eerste vriendje, dus dat gaat me wel goed af, denk ik, haha. Fair Play: vind ik SUPERRRRRbelangrijk! Ik haat het als mensen de regels niet volgen en valsspelen, voorkruipen in de rij etc.

fc91a5181b273678b4bbeb44273e8245

Dus conclusie: ik ben blijkbaar toch wel een Hufflepuffje! Geel is nu niet bepaald mijn lievelingskleur, maar ik sta er nog wel redelijk mee. I’ll manage, want het zijn blijkbaar mijn ‘true colours’ 🙂

Wie zit er nog in Hufflepuff? En hebben jullie al meegedaan aan de superleuke giveaway van Custom Jewels?  

thankyoubannerherfst

7 thoughts on “Waarom ik een Hufflepuffje ben

  1. Wat leuk! Zelf zou ik bij Ravenclaw zitten denk ik. Ik ben namelijk niet echt moedig of ambitieus of een echt harde werker. Maar ik leer dan wel weer graag nieuwe dingen ^^

  2. Zelfde als Emmy, ik ben een Slytherin met als tweede keuze Hufflepuff. 😀 Twee totaaaaaaaaal verschillende afdelingen, maar toch weet ik vrijwel zeker dat ik ook bij Hufflepuff thuis zou horen. ^^

  3. Tja, ik heb dus exact hetzelfde voor. Geel is absoluut mijn kleur niet, ik sta er echt belachelijk mee. Maar de waarden van Hufflepuff sluiten wel perfect bij me aan. En ik mag dan niet moedig genoeg zijn voor Gryffindor, maar ik zou mijn vrienden gewoon proberen te overtuigen om schamen met mij ergens te schuilen. 😉

  4. In mijn reacties op de Giveaway heb je al gelezen dat ik waarschijnlijk een Ravenclawtje ben! Heel leuk om je zoektocht naar de ware afdeling te lezen!! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s