Verkoopscijfers september

10524590_914710381909079_7611309501575929496_nHoera, september was weer een goede maand voor de verkoop van Tweedehands Vleugels & Zilveren Vleugels! 

Omdat ik me kan voorstellen dat personen onder jullie met eigen ambities tot selfpublishen wel nieuwsgierig zijn naar wat ik nu precies beschouw als een ‘goede verkoopsmaand’, licht ik hierover wat toe in deze blogpost!

Voor je op ‘verderlezen’ klikt, stel jezelf eens even de vraag: hoeveel boeken dénk je dat ik verkocht heb?

In de maand september verkocht ik via Bol.com 24 boeken. Nu denk je misschien dat dat schandalig weinig is, maar persoonlijk ben ik daar heel erg tevreden mee! Als je het uitrekent is dat per slot van rekening bijna een boek per dag, wat toch niet niks is voor een onbekend auteurtje met 2 boeken die enkel via BraveNewBooks te koop zijn! Zeker aangezien ik tegenwoordig niet meer zo veel promotie maak.

bannerxxxx copy2

Paperbacks vs ebooks

Van die 24 verkochte boeken waren er 2 paperbacks verkocht. De rest zijn dus allemaal ebooks! Als je zelf wilt selfpubben is het dus superbelangrijk dat je het digitale publiek niet vergeet en ook een epub-versie ter beschikking stelt. Die van mij kost 3,99 euro en dat lijkt een goede “ach ik probeer het gewoon even”-prijs te zijn. Je krijgt natuurlijk ook wel een heel aantal pagina’s voor die prijs.

bannerzilverenvleugels

Tweedehands of Zilver?

Beide boeken in mijn trilogie verkopen tegenwoordig ongeveer evenveel, wat ik leuk vind
wat dat betekent dat er zowel nieuwe lezers tussen zitten als trouwe lezers die deel 1 voldoende de moeite waard vonden om ook deel 2 aan te schaffen! Toevallig exact de helft voor elk boek: 12 tweedehandsjes en 12 zilvertjes! Soms vraag ik me dan ook wel af of sommige mensen ze meteen als setje kopen, maar daarover is geen cijferinfo beschikbaar. Jammer!

Conclusie

Dus mij hoor je zeker niet klagen over m’n verkoopscijfers! Max en Lucy doen het bijna een jaar na uitgave van deel 2 en bijna 2 jaar na uitgave van deel 1 nog steeds goed wat mij betreft. Wie het kleine niet eert … 😉

Dankjewel aan alle lezers, kopers, recensenten … You guys make my day, my week, my month, my year! 😀

thankyoubannerherfst

8 thoughts on “Verkoopscijfers september

  1. Wat tof dat je t gewoon deelt! Ik ben een van de nieuwsgierigen die dit soort dingen graag wil weten, haha. Maar go you, de Vleugels boeken zijn gewoon goed!

    • Ik vroeg me zo’n dingen zelf altijd af voor ik selfpublishte dus dan vind ik het maar logisch die info zelf met jullie te delen 😀 Het is natuurlijk alleen maar “mijn” info en andere selfpubbers verkopen misschien 100 per week, maar het geeft toch een beetje een beeld misschien! Transparantie troef hier op Mijn BIEB, hihi. En dankjewel, again ❤ ❤ ❤ ^^

  2. Oh leuk dat je dat deelt! Ik vind 24 wel best veel klinken voor BraveNewBooks inderdaad, niet dat het echt veel is, maar toch kan ik me voorstellen dat mensen dan iets minder geneigd zijn om het boek te proberen.

  3. Het lijkt me gewoon geweldig om dit mee te maken! Ik denk ook wel dan als je selfpublish doet het ook moeilijker is om je boek te promoten dan dat je bij een uitgever gaat. En daarom vind ik het wel knap dat je zoveel verkoopt xxx

    • Dankjewel Nikita! ^^ Ja zeker niet slecht bezig vind ik! Het kan natuurlijk beter maar als amateur ben ik heel dankbaar voor elke euro die me bereikt via deze ‘hobby’, niet voor het geld maar voor het feit dat mensen mijn schrijfsels de moeite vinden om voor te betalen 😀 Dat verbaast me nog steeds!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s