Warm Bodies (Isaac Marion) ****

cvr9781476717463_9781476717463_hrHet gebeurt niet zo heel vaak dat ik het boek lees nadat ik de film heb gezien. Maar in het geval van Warm Bodies was dat dus wel zo! Dit is het eerste boek dat ik las op vakantie. Het leek me wel gepast erin te beginnen lezen op het vliegtuig, omdat een groot deel van het verhaal zich op een vliegveld afspeelt. Gezien we al om 4u30 ’s ochtends moesten inchecken om om 6u30 wheels up te gaan, voelde ik me namelijk ook wel een beetje als een zombie die door de luchthaven strompelde 😉

Het boek en de film zijn op sommige gebieden erg verschillend, maar op andere dan weer heel gelijklopend. Het grootste verschil is wellicht het feit dat R een stuk ouder is in het boek en dat hij een zombiewife met zombiekinderen heeft. Ook het einde was wel redelijk anders, maar ik denk dat de filmversie wel spectaculairder was. In het boek was ik een beetje verward op ’t eind. M vond ik leuker in de film dan in het boek, grappiger vooral. Dat was een goede castingkeuze wat mij betreft.

Warm Bodies is echt superlyrisch geschreven, en dat had ik ook niet meteen verwacht. Het is eerder filosofisch en poëtisch aangepakt. Wel eens leuk om lezen, zeker in combinatie met de manier waarop R praat (met veel “…” tussen, korte zinnen).  Het zet je hier en daar zeker wel aan tot nadenken. Een boek met een dieper laagje!

Ik moest wel meteen denken aan wat Jessica eens tegen Bella zei in de New Moon-verfilming: “Like, why are there that many zombie movies anyway? ‘Cause if it’s supposed to, like, draw a parallel about leprosy, my cousin had leprosy, ok it’s not funny, you know? And, like, is it supposed to be a metaphor for consumerism? Because don’t be so pleased with your own, like, self-referential cleverness?” Hihi.

Anyways, een leuk boek hoor, maar nu ook geen topper. 4 sterretjes lijken me daarom wel gepast. Als je van de film genoten hebt zou ik zeker aanraden het boek ook te lezen omdat het toch wel iets extra toevoegt.thankyoubannerherfst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s