Currently watching: Vlaamse editie!

Dat ik relatief veel series verslind, is jullie waarschijnlijk gekend. Maar nu het weer televisieseizoen is, kijk ik echter ook best veel naar gewone televisieprogramma’s, iets wat ik een paar jaar geleden echt niet deed maar inmiddels wel weet te waarderen.

Daarom deze “Vlaamse” editie van ‘Currently Watching’ over mijn favo tv-programma’s op de Belgische televisie van het moment!

logohlvc

Het Lichaam van Coppens
Jaaaa, de broertjes Coppens zijn terug! Staf Coppens is mijn favoriete presentator (‘Rijker dan je denkt’, anyone?) en met Mathias erbij is het nog leuker. De jongens tackelen wetenschappelijke vragen op wel zéér empirische wijze. Heel fijne en toegankelijke televisie voor een vleugje science op je kijkmenu!
Het geheime leven van 5-jarigen
Toevallig zag ik hier de eerste aflevering van, en stiekem vond ik het wel entertainend! Hoewel ik zelf nog langgggggg (nadruk op la-haaaaaang) niet toe ben aan kinderen, vind ik opvoedkunde wel zeer interessant vanuit een tja, psychologisch standpunt ofzo. En het is ook gewoon grappig. Vijfjarigen nemen het leven echt zo serieus en zo niet-serieus tegelijk dat het echt fascinerend wordt.
 BP_29562238-735x400
K3 zoekt k3
Oké, ik weet dat ik daarnet zei nog lang niet toe te zijn aan kids, maar als ze er ooit zijn is de kans groot dat ik veel naar K3 moet luisteren – dan kan ik de zangeressen maar beter van meet af aan kennen, toch? En sowieso vind ik talentenjachten leuk. De ‘banter’ tussen Karen en Gertje is ook hilarisch. Kristel verrast me door best wel streng te zijn en gek genoeg ben ik het met Josje het vaakste eens terwijl ik haarzelf niet zo sympathiek vind. Deze is ook te zien in Nederland natuurlijk, dus ben benieuwd wie er nog naar kijkt
luchthaven
Dwangers
Nog een topper! Een aantal mensen met een dwangneurose gaan naar Thailand en worden met de neus op de feiten gedrukt: een soort van schoktherapie, zeg maar. Sowieso zijn OCD’s iets dat mij fel interesseert, ik ben er zelfs een beetje boek over aan het schrijven momenteel (lees: een chicklit met een neurotisch kantje). Dit vind ik dus een zeer boeiend en aangrijpend programma!
!
Kijken jullie naar één (of al) deze programma’s?
thankyoubannerherfst

9 thoughts on “Currently watching: Vlaamse editie!

 1. De vier programma’s die je opnoemde bekijk ik ook allemaal.

  Het lichaam van Coppens vond ik voorbije week wel erg interessant bij het item van het placebo effect.

  Als kleuterleider kan ik het geheime leven… niet links laten liggen. Heel herkenbare gedragingen.
  En laat zien dat spelen veel meer is dan alleen maar spelen.

  K3 zoekt K3
  Ergens heb ik het gevoel bij de nieuwe K3 is dat ze de oude K3 nooit kunnen vervangen. Het gaat nooit meer hetzelfde zijn. Ik vind dat Josje wel erg hautain overkomt… ze doet alsof ze alles weet en dat door haar K3 groot is geworden. Ergens merk ik toch ook wel een spanning tussen Josje enerzijds en Kristel en Karen anderzijds. Zouden ze Kathleen ook niet uitnodigen om eventueel tijdens de finale gastjury te zijn?

  De dwangers
  Hoe een dwangneuroze het leven van mensen kan beïnvloeden. Alsof er overal aids is en dat je zomaar door in het water te zwemmen het kan oplopen. Of dat meisje dat de trap alleen maar opkan als ze blije gedachten heeft en dat ze opnieuw moet beginnen als ze een negatieve gedachte krijgt. Ik vraag me ook af of de schoktherapie ,die ze laten zien, wel zo een goede aanpak is. Wellicht laten ze de verdere omkadering niet steeds zien. Ik denk dat mensen ook wel eens erg negatief tegen die therapie kunnen reageren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s