(Midden)-Oosterse trend in boekenland?

Is it just me, of lijken jullie tegenwoordig ook een beetje een (midden)oosterse trend op te merken onder de YA-boeken? Zijn we de regenachtige dorpjes in Noord-Amerika collectief beu, wat zowel schrijvers als lezers uitdaagde om nieuwe, verre horizonten te verkennen?

Deze indruk heb ik de laatste tijd wel een beetje en persoonlijk ben ik er zeker niet rouwig om: het is immers een ideale manier om nieuwe culturen en mythologieën toe te voegen aan de mix. De personages hebben meestal exotische namen en tradities die wij hier niet kennen, waardoor het ongeacht het magie-niveau toch allemaal net iets magischer aandoet.

Onderstaande boeken moet je zeker eens uitproberen als je even geen zin meer hebt in verhalen die beginnen à la: “In the state of Washington, under a near constant cover of clouds and rain, there is a small town named …” 😉

18798983 (1)

The wrath and the dawn

Dit boek is nog maar pas uit, maar ik heb er een heel goed hype-gevoel bij! Ligt hier alleszins al klaar om gelezen te worden … Ik ben zeer benieuwd wat er schuilgaat achter deze mysterieuze cover! Concubines, wraak en magie in een paleis van zand naast een fonkelende oase is alleszins wat ik me erbij voorstel.

The Forbidden Wish21396155 (1)

Deze nieuwste van Jessica Khoury (gekend van Onsterfelijk/Origin) is een hervertelling van Aladdin – hoe awesome is dat? De cover vind ik alleszins prachtig – fris en fantasierijk tegelijk. Dit boek komt wel pas uit in februari, maar volgens mij wordt ‘ie helemaal het wachten waard. 

Tiger’s Curse

Ik weet niet of mijn geliefde tijgerboekjes echt onder oosters geklasseerd kunnen worden (is Indisch oosters? Ik denk het wel maar aardrijkskunde was nooit m’n ste25263815rkste kant :’)) maar het is alleszins een aanrader die zich afspeelt in een ander land dan je gewend bent met massa’s nieuwe mythologieën uit Aziatische landen.

De Vuurwens

De Vuurwens heb ik zelf nog niet gelezen, maar hopelijk komt daar nog wel eens een keertje verandering in. Het speelt zich af in Baghdad en bevat ook lekker veel magische elementen als ik de flaptekst erop mag geloven. De cover is ietsje minder wel, tov de rest.

 

Welk boeken horen volgens jullie nog thuis in dit rijtje?

10 thoughts on “(Midden)-Oosterse trend in boekenland?

  1. Meestal kan de locatie waar een boek zich afspeelt me niet zo veel schelen :p Maar die cover van het boek van Jessica Khoury is mooi!

  2. Ik snap het best, want om heel eerlijk te zijn ben ik de (dystopia) boeken in een land dat ooit Amerika heette wel een beetje zat.. :’) Ben heel benieuwd naar deze drie boeken, vooral The Wrath and The Dawn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s