Wat ik van de PLL finale vond …

38050511-3ac0-455c-ad84-d07cc95a7179Absoluut niet verderlezen als je de allerlaatste aflevering (so far) no niet gezien hebt: seizoen 6, aflevering 10 is dat dus! NIET VERDERLEZEN WANT AAAAAAAAAAAAA!

PS: Ik raad wel aan de laatste 2 afleveringen na elkaar te kijken als je in de mogelijkheid verkeert maar verder verklap ik niets!

Ik zat echt zo hard in spanning af te wachten op de avond dat we eindelijk te weten zouden komen wie A is, niet normaal! Eventjes dacht ik toen weer van: “Mijn vriendinnen zorgen voor hun kids terwijl ik me druk maak om een serie”, maar soit. Ik moet ook toegeven dat een deeltje van me dacht dat het weer zou zijn zoals toen bij Toby en Ezra: heel schokkend maar uiteindelijk dan toch weer niet wat we dachten dat het was. Dat bleek niet het geval: we komen echt ALLES te weten!

Wat ik er nu van vond … Het hield wel steek maar het ontbrak me aan schokfactor. Ik had een beetje zoiets van “oké dan”. Er zit zeker wel een bizarre en onverwachte twist in, maar ik zat niet aan mijn zetel gekluisterd met een OMG-expressie of zo. Beetje spijtig!

Wat ik wel écht teleurstellend vond, was dat het afscheid van de meiden maar heel kort is. Het is zo’n belangrijk moment: eindelijk weten ze wie A is, is het voorbij en gaan ze elk hun eigen richting naar de universiteit en dergelijke activiteiten. En die scene duurt dan echt maar 2 minuten! Na alles wat onze Liars hebben meegemaakt, vond ik dat ze een emotioneler slot verdienden (I still almost cried, but, you know). Ik was ook niet gediend met de flashforward. Oké, het maakt je benieuwd naar wat gaat volgen, maar konden ze nu echt niet even rusten? Meh. Ik vond het een beetje een heilig moment dat verpest werd in die zin.

Maar verder: I love this show en stiekem hoop ik dat het nooit eindigt :’)

6 thoughts on “Wat ik van de PLL finale vond …

  1. Ik vond de reveal echt jammer… Totaal niet zo schokkend als toen bij Ezra of Mona en sowieso wie het was, mwah… En daarnaast, als je gaat zoeken op Twitter, kom je zoveel dingen tegen die niet kloppen. Het komt echt over alsof er niet goed over nagedacht is. Plus, ik denk dat dit niet echt A is.
    En dan nooooog. Die meiden hebben zoveel meegemaakt en nu hebben ze ineens medelijden met A. Hou op met me. Ik vond het maar stom.

    • Idd die schokfactor miste ik dus ook :-/ Bij Ezra enzo voelde ik me echt VERRADEN AAAARGH 😀 Dan kon ik echt flippen! Maar dat was nu dus niet het geval :p Er komt alleszins nog een staartje aan … Eens benieuwd naar de rest van het seizoen!

  2. Ik vond het echt een tegenvaller! Er kloppen ontzettend veel dingen niet, die dan zeer zwak worden verklaard op twitter zonder een goede uitleg. Het was niet in de gebruikelijke PLL stijl en ik vind het een beetje rot dat het enige personage dat ‘zo’ is, om het maar even te noemen zonder alles te verklappen, meteen de ultieme slechterik is.

    • Bij PLL heb ik het al lang opgegeven om alles te snappen :’) Dat van Ezra vind ik bijvoorbeeld nog steeds maar een louche bedoening! Ik had idd ook het gevoel dat het een beetje een stijlbreuk was … dat scherm was zo onrealistisch, net sci-fi :-/

  3. Ik vond het eerlijk gezegd niet heel leuk dat CeCe A was, omdat ik haar in seizoen 3 al verdacht, en ze toen echt uit de serie verdween opeens, en nu blijkt ze het toch wel te zijn. Ik hoorde ook niet echt hele positieve reacties verder, dus volgens mij beni k niet de enige!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s