Filmecensie: Ant-Man ****

Ant-Man-film-posterAls je mijn blog al een tijdje volgt, weet je waarschijnlijk al dat ik een vrij grote Marvel-fan ben. Hoewel ik mijn twijfels had over de nieuwste in de reeks – Ant-Man – (echt waar: gaat die mini-gast echt met ants battlen of zo?) bewees Marvel toch nog maar eens de succesformule voor een entertainende en humorisctische superheldenfilm beet te hebben. Geen wauw-gevoel, dat net niet, maar wel superleuk kijkvoer!

Allereerst vond ik het een beetje gek om Paul Rudd als onderdeel van het universum van The Avengers the gaan beschouwen. We kennen hem natuurlijk vooral uit zijn komische rollen, en dan voornamelijk als de echtgenoot van Phoebe in Friends. (Nu ja, zo zal ik me hem toch altijd herinneren, zie onderstaande gif, haha #classic).

tumblr_n636wuFR3y1tpjql9o1_500

Toch werkt de castingkeuze goed, omdat hij hier in de rol van een anti-held kruipt. Ook is het weer maar eens oneerlijk duidelijk hoe veel knapper mannen worden met leeftijd – so unfair, haha. Neen, maar hij ziet er echt goed uit! De zo Marvel-eigen zelfrelativering is alweer het sausje dat de boel smakelijk houdt. Zo steekt het hoofdpersonage zelf de draak met zijn superheldennaam en stelt hij voor om gewoon de Avengers te bellen voor de missie waarvoor ze zijn hulp inschakelen.

Voortaan zal ik bij vliegende mieren naast ‘bah’ ook denken: “Hé, Antony!” 😀 Oké, samengevat: leuke film, leuke humor, aanrader en vier sterretjes!

thanks

One thought on “Filmecensie: Ant-Man ****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s