Harry Potter and The Order of the Phoenix ***

2Na heel wat geploeter (ik ben er bijna een maand aan bezig geweest, jeetje) ben ik eindelijk door Harry Potter and The Order of the Phoenix. Dit was een van mijn minst favoriete films en dat was bij het boek helaas niet anders … Ik geef dan ook maar 3,5/5 sterretjes :-/ Niet omdat het geen goed boek is, maar gewoon omdat ik me er echt heb door moeten worstelen en niet zo veel plezier aan het lezen had als anders …

Een echt coherente recensie gaat er niet uit komen vandaag (hoofdpijnnnnn), dus ik kies voor een review in bullet points!

 • Harry wat ben je ver-ve-lend in dit boek! Arme Hermione en Ron, natuurlijk worden die verliefd op elkaar – ze hebben massa’s materiaal om over te bonden: “Zeg, die vriend van ons is echt een d-bag geworden hé dit jaar?”
 • Luna Lovegood, jeeeeej! Eén van mijn lievelingspersonages dus blij dat ze eindelijk haar opwachting maakte in dit boek.
 • Waar ik me echt hard aan irriteerde was dat er geen evolutie lijkt te zijn in de manier waarop de personages spreken en met elkaar omgaan, terwijl ze toch al bijna 5 jaar ouder zijn dan in het begin van de boekenreeks. Hierdoor zag ik vaak de kleine kindjes van 11 jaar voor me en vond ik het soms een schok om me te herinneren dat ik in boek 5 zit en dat ze dus 15, bijna 16 zijn. Ik miste dus wel een beetje, tja, groei?
 • Verder vond ik het héél awkward om over het liefdesleven van Harry te lezen (mede door bovenstaande reden) want ik had een beetje het gevoel alsof ik over het liefdesleven van mijn zoon las, of zo. Haha. Ieuw, niet sexy. PS: Voor alle duidelijkheid, ik heb niet écht een zoon of zo hé :’)
 • Fred en George zijn me zo veel dierbaarder geworden door de boeken te lezen. Hetzelfde geldt voor Lupin trouwens! En Flitwick vind ik ook massa’s cool in de boeken, hij zou mijn favoriete leerkracht zijn.

Warwick-Davis-as-Professor-Flitwick1

Meteen na het boek gelezen te hebben, herbekeek ik ook de film nog eens. Dit viel me op:

 • Film-Sirius is eigenlijk toch een stuk sympathieker dan boek-Sirius, niet?
 • Het aantal letterlijk uit de boeken overgenomen quotes vind ik toch altijd weer opmerkelijk in de HP-verfilmingen. Dit maakt het natuurlijk extra leuk als je het boek net gelezen hebt! Waarom nemen andere boekverfilmingen er altijd zo’n loopje mee? Hoera voor letterlijke quotes!
 • Best grappig maar als McGonagall iets zegt lees ik dat echt superhard in de stem van Maggie Smith. Hetzelfde met Snape natuurlijk!
 • Wauw, dat Umbridge Quidditch afschaft vergeten we even helemaal in de film, of wat? Best jammer dat er echt helemaal niets over gezegd wordt de hele film lang, terwijl Quidditch toch altijd een belangrijk deel van Harry’s tijd in Hogwarts is.
 • Haha, ik herinnerde me die extendable ears niet in de film, maar blijkbaar komen ze er wel in.
 • In het boek is Cho echt een wicht van jewelste. Wat een koe! Dat Cedric én Harry voor haar gevallen zijn is me een wonder. In de film is ze gelukkig een stuk minder irritant. Oef!
 • Tonks vind ik ook leuker in de boeken. In de films lijkt ze niet zo heel erg belangrijk.

3 thoughts on “Harry Potter and The Order of the Phoenix ***

 1. Ik vind deel 5 ook altijd een lastig deel, maar eigenlijk vooral doordat Harry niet zo aardig is en boos is op Dumbledore. Daar stoor ik me gewoon aan.

 2. LUNALUNALUNA! Verder gooi ik snel nog twee sterren naar je toe. Ik kan niet kijken naar een recensie die niet extravagant goed is van mijn geliefde Harry Potter boeken 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s