Multi-lezen

download (3)Vroeger deed ik het absoluut nooit … Nu doe ik het soms, maar wel met enkele ‘regels’ … Ik heb het natuurlijk over multi-lezen (tja, dat verklapte de titel natuurlijk al), oftewel het fenomeen van meerdere boeken tegelijk lezen.

Voor het eerst lees ik warempel 4 boeken tegelijk momenteel. Mensen die 5 boeken of meer tegelijk lezen, sorry, maar daar heb ik mijn twijfels bij :-p DAT KAN TOCH NIET! Ik ervaar nu echt wel dat drie mijn limiet is … waar ik nu dus over zit, maar ik had écht een leuk boek nodig ter afwisseling dus gisteren nam ik deel 1 van Barista! er nog bij! Afwisseling van spijs doet namelijk eten, toch?

Twee boeken vind ik dan ook wel prima te doen, maar wel enkel als eentje op de e-reader is en de ander op papier, of als de één Nederlands- en de ander Engelstalig is. Hopelijk kan ik HP snel afronden dan zit ik weer op drie, en Koffie Verkeerd

Deze 3 boeken lees ik nu:

  1. The Circle van Dave Eggers (Engels, herlezen)
  2. Harry Potter and the Order of the Phoenix (Engels, op e-reader)
  3. Zwarte Veren van Anne Bishop (Nederlands, recensie-exemplaar, paperback)
  4. Koffie Verkeerd van Elsbeth Witt (Nederlands natuurlijk, paperback)

The Circle ben ik eigenlijk alleen maar aan het lezen omdat ik wil dat m’n vriend die leest, and this is the only way :-p Niet dat ik het een erge opoffering vind – het is nu eenmaal een supergoed boek.

Ten tweede ploeter ik al veeeeeel te lang doorheen Harry Potter and the Order of the Phoenix. Intussen is het einde in zicht, maar ik heb er echt geen zin meer in. Dit is tot nu toe denk ik mijn minst favoriete HP-boek, wat niet zo verwonderlijk is gezien de film bij mij ook laag scoorde in vergelijking met de rest.

Ten derder lees ik Zwarte Veren, een boek dat ik toegestuurd kreeg ter recensie van de lovely folks over at Urban Books (check out de giveaway voor Rode Letters, deel 1 ervan, die nog enkele dagen loopt!). Maar het is net als deel 1 toch weer niets voor mij dus hoewel ik over de helft zit heb ik er echt geen zin meer in 😦

En ten slot, boek nummer 4 in het rijtje: Barista! Koffie Verkeerd van Elsbeth Witt! Tot nu toe erg leuk en ideaal als afwisseling tussen al die zware kost waarin ik maar niet vooruit raak :-p Wat voelt het geweldig leuk om weer zin in lezen te hebben! Zat ik stiekem misschien in een leesdipje? Hmmm …

Lezen jullie vaak meerdere boeken tegelijk?

thanks

10 thoughts on “Multi-lezen

  1. Ja hoor ik lees ook wel vaak meerdere boeken tegelijk. En 5 boeken kan best werken, zo was ik laatst in verschillende brieven boeken bezig (waar dus toch wat minder een verhaal in zit) en die lees ik toch niet in een keer uit. Verder las ik nog een non-fictie boek en een enorme fantasy pil. Daarnaast kan ik dan nog prima twee Young Adults of zo lezen zonder dat ik in de war raak. Wel is het soms zo dat ik dan toch een beetje mijn aandacht verlies voor een ander boek, maar ja bij een boek met brieven is dat ook niet zo erg dat pak ik over een tijdje dan toch wel weer op. Wat betreft gewone leesboeken zit ik meestal wel maximaal op drie of vier hoor (anders blijft iets toch steeds maar liggen).

  2. Ik kon het ook nooit, maar nu doe ik het ook! Al lees ik ze dan niet echt tegelijk, maar ben ik met een boek even gestopt, om in een ander te beginnen.

  3. Ik hou het altijd bij 1 boek lezen, en 1 boek luisteren. Dus eigenlijk 2 boeken door elkaar. Meer dan dat niet, ik heb zo’n compulsieve neiging eerst het een uit te willen hebben voordat ik met een ander ‘mag’ beginnen.

  4. Eigenlijk doe ik dat zelden. De enige keer dat het is voorvalt is wanneer ik mijn Ereader mee op de bus neem omdat ik mijn huidge (zware) boek niet mee wil sleuren. Maar dan lees ik vervolgens wel één van beide uit vooraleer ik het andere uitlees. Het afwisselen tijdens het lezen is niet echt aan mij besteed.

  5. Ik lees erg vaak drie boeken tegelijk: één bij mijn moeder, één bij mijn vader en één voor in het openbaar vervoer op weg naar de uni 🙂 Ik vind het niet heel storend, maar als ik een boek echt niet kan wegleggen dan neem ik het wel mee tussen de huizen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s