Filmrecensie: Magic Mike XXL ***

magic_mike_xxl_2015_poster02 De eerste Magic Mike-film vond ik persoonlijk doodsaai. Te veel drama en drugs, te weinig sexy strippers. (haha) Toch kon een enthousiast vriendinnenbestand + een uiterst euhm, aanlokkelijke trailer me relatief moeiteloos overhalen om naar Magic Mike XXL te gaan kijken in de cinema.

Ik vond deze tweede film over Channing Tatum en zijn strippervrienden zeker en vast een stuk boeiender dan deel 1. De roadtrip maakt het net iets avontuurlijker en over de grotere rol die is weggelegd voor Joe Manganiello hoor je me zeker niet klagen.

De vertolking van mevrouw Johnny Depp vond ik dan weer bagger. Wat een onnozel strekenwijf speelt Amber Heard hier zeg, echt razend onsympathiek en cliché. Ook de rol van Jada Pinkett-Smith vond ik hier nu niet bepaald een fijne meerwaarde …

Goed is dat de focus minder op romantiek ligt en dat er meer humor is en minder drama dan in de eerste film. Al kwam er wel weer veel drugs aan te pas en dan heb ik altijd zoiets van, zucht, moet dat nu. De scene waarin Joe Manganiello danst in de supermarkt was anders wel de beste uit de hele film, plus het stukje uit de trailer waarin Channing/Mike spontaan begint te stripdansen in zijn werkatelier.

Het einde maakte niet echt veel indruk op me, uitgezonderd misschien die spiegeldans. Een nipte drie sterretjes dus voor deze film: geen aanrader, maar ook geen afrader!

PS: Jurassic World vond ik nog altijd sexier hoor 😀 Geef mij een vent die raptors traint ipv een male entertainer, any day!

thanks

6 thoughts on “Filmrecensie: Magic Mike XXL ***

  1. Ik vond het eerste deel ook niks aan, en was dan ook niet van plan om deze te gaan kijken :p Althans, niet in de bioscoop, maar wie weet later op netflix ofzo!

  2. Ah ja, bij vriendschap komt ook een beetje water bij de wijn doen kijken hé. 🙂 Ik zal hem mss wel eens zien wanneer hij op de digibox verschijnt maar heb er geen cinematicket voor over.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s