Mijn mening over de Twilight Storytellers-filmpjes

11010986_10153125597555674_6432076260346295934_nDan toch nog een laat blogje vandaag! De Twilight Storytellers-filmpjes zijn vandaagnamelijk eindelijk uitgekomen, dus snel naar de officiële Facebookpagina van The Twilight Saga om ze te bekijken! Hieronder deel ik kort mijn mening over elk filmpje:

The Groundskeeper (over Alice) *

Wauw, dit was ver-schri-kke-lijk! Het was het eerste filmpje dat ik zag en mijn hoop voor dit project zakte meteen tot onder nul. Die gruwelijke aan- en aftiteling alleen al! Maakte deze regisseur een grapje misschien? En dan ook nog dingen die gewoon fout zijn binnen de wereld van het saga … Neen, dit vond ik beledigend slecht, sorry!

Masque (over Esme en Carlisle) *****

Oef, dit filmpje keek ik als tweede en was gelukkig een STUK beter! Dit is 1000 keer professioneler gemaakt en met een zeer goed oog voor detail en filmografie, zelfs de muziek was perfect gekozen. Ook de castingkeuze draagt bij aan het succesvolle geheel, want Carlisle’s stem is soms net echt en uit sommige hoeken lijkt de actrice zelfs net op Elizabeth Reaser. Made with obvious love for the saga ❤

Turncoats (over Garret en Carlisle) ****

Alweer een goeie Carlisle! Garret vond ik qua uiterlijk iets minder, maar tijdens de voice-over in het begin leek zijn stem er wel goed op. Maar ja, oké, dit is natuurlijk geen wedstrijdje “doe de acteurs na”. Ik vond dit filmpje zeker dik oké, maar niet zo wauw als Masque. De aan- en aftiteling krijgen wel bonuspunten!

Consumed (over Alec en Jane) *****

Deze was ook erg mooi! Heel knap in beeld gebracht, alles ziet er prachtig belicht uit en loopt heel vloeiend in elkaar over. De jonge actrice die Jane speelt (helaas geen blondine) toont ook enorm veel potentieel – ze deed me denken aan een jonge Saoirse Ronan. Het einde vond ik supertof.

Sunrise (over Benjamin en Tia) *****

Aww, dit verhaaltje deed me glimlachen J Hierin wordt vooral heel goed geacteerd en dat het een romantisch verhaaltje met Aladin-allures is, is natuurlijk ook leuk. De muziek en het glinsteren vond ik een fijne, herkenbare Twilight-touch. Goed gedaan!

The Mary Alice Brandon files (over Alice) *****

Deze was vooral qua acteerwerk (er spelen echte acteurs in mee!) en qua special effects heel mooi. Maar ook het verhaal van Alice wordt heel mooi gebracht. Duidelijk gemaakt door iemand die veel om het personage geeft. Qua uiterlijk vond ik de actrice prima, alleen jammer dat ze de stem van Alice niet echt kan nadoen …

We’ve met before (over Alice en Jasper) ***

BOEHOE DEZE WERKT NIET BIJ MIJ 😥 Edit: Oké, nu werkte het filmpje eindelijk. Deze was zeker en vast cute, maar ik had er niet echt een wauwgevoel bij. Soms vond ik de acteurs leuk, een minuut later weer niet zo. Ook voelde het niet echt Twilight-ig aan.

Hebben jullie al één of meerdere van deze filmpjes bekeken? Wat vond jij ervan?

thanks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s