Filmrecensie: Dracula Untold ****

dracula-untold-posterVeel filmrecensies hier weer de laatste tijd, hé? Dat komt en gaat een beetje met vlagen, en een film heb je nu eenmaal sneller gezien dan dat je een boek gelezen hebt 🙂 Dus ondanks het feit dat dit technisch gezien nog steeds een boekenblog en geen filmblog is, wil ik de film Dracula Untold met Luke Evans hier toch even in de kijker zetten, want het was echt een fijne film!

Dracula Untold vertelt, zoals de naam al aangeeft, het verhaal van de ‘echte’ Dracula dat dan zogenaamd in vergetelheid geraakt is. Ik vond de film een erg leuke kijk op vampieren geven, en het begin van de legende van één van de grootste gruwelpersonages uit de al dan niet fictieve geschiedenis. Dracula, goeie ouwe Vlad the Impaler, wordt neergezet als een dapper, *hoest* sexy *hoest* en eerzaam man die niets liever wil dan zijn familie en zijn land beschermen. Daarvoor gaat hij tot het uiterste van zijn menselijkheid en wordt zijn zelfcontrole zwaar op de proef gesteld. Naast coole visual effects (die vleermuizen, woah!) heeft deze film dus ook een vrij stevige verhaallijn met veel conflict en wat emotie.

Het grootste minpunt was naar mijn gevoel dat de film vrij kort was en nog ietsje meer background over “Master Vampire” kon gebruiken. De eindscène ga ik niet verklappen maar ik vond ‘m echt cool! Zo’n eindes, daar hou ik van. Maakt het net dat ietsje echter, tastbaarder. Zeker een aanrader dus, deze originele Dracula-hervertelling!

Rating: **** (4,5/5)

2 thoughts on “Filmrecensie: Dracula Untold ****

  1. De film staat hier al een tijdje klaar op de Digibox, moet er echt eens een keertje tijd voor vinden. Want mijn ‘WIl ik nog zien’-lijst is nogal lang en ik heb al veel kansen gemist doordat ik er de tijd niet voor vond.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s