Mini-filmrecensies juni (so far)

Deze films keek ik de afgelopen tijd, en dit vond ik ervan! (jep, it’s that simple!)tlfy-banner

The last five years
Oordeel: Meeblèren tot en met *****
Score op imdb: 6,1 (mijn score: 9!)

Ik ben gek op Anna Kendrick en haar musicalfilms, zoals Into the Woods en Pitch Perfect. Deze film is compleet gezongen, en vertelt het verhaal van de vijf jaar durende relatie tussen Jamie (euteur) en Cathy (aspirerend Broadway-actrice). Cathy begint bij het einde van hun verhaal en Jamie bij het begin. Zo verweeft het muzikale relaas van hun ten dode opgeschreven relatie zich door elkaar. Ik vond het een geweldige film met prachtige liedjes die ik nu op dit moment op repeat aan het beluisteren ben op YouTube. Helaas is de filmversie daarop niet te vinden (BOOOEEE!) maar dan maar met de musicalversie. Zonder Anna Kendrick, helaas L De liedjes aan het begin van de film vond ik wel iets sterker dan die op het einde, maar al bij al een dikke vijf voor mij. Jep, ik hou van musical.

Exodus: Of Gods & Kings
Oordeel: Snurk **
Score op imdb: 6,1 (mijn score: 5 à 6)

exodusposter2webJep, die ‘snurk’ bij mijn beoordeling mag je letterlijk nemen. Ik ben misschien een ienimini beetje in slaap gevallen tijdens deze film over Moses, Ramses en euh, de 7 plagen enzo? Voor de meeste plagen sliep ik dus half (terwijl het 4u in de namiddag was toen ik deze film keek, haha). Tegen dat de firstborns stierven was ik wel weer wakker hoor, dus veel heb ik vast niet gemist. Wat vliegen en builenpest en sprinkhanen enzo, ach. Maar neen, oké, even serieus, voor 90% van de film was ik wakker, en 85% daarvan vond ik vrij saai. Niet superslecht ofzo, maar nogal lang voor iets wat ik zeker geen aanrader zou noemen.

 

Jessabelle
Oordeel: Alé dan ***
Score op imdb: 5,4 (mijn score: 4?)

jessabelleBwaaa … Jaaa … Kweenie … Het was allemaal nogal geforceerd. Deze horrorfilm keek ik met m’n zus en echt schrik hebben we nu niet bepaald gehad (we zijn dan ook dappere bitches, maar dat geheel ter zijde). Het is gewoon echt zo’n onwerkelijke situatie: je komt in een rolstoel terecht, gaat in een creepy huis langs de bayou wonen, je overleden moeder stuurt je via videotapes tarotkaartreadings over je dood, eh, nou ja. Vergezocht. De actrice, die ik overigens wel heel goed vond acteren in Predestination, deed hier een beetje raar … Nogal veel geglimlach voor iemand wiens hele familie eraan gaat en die dan ook nog eens hartstikke haunted is. Nou ja, #keepsmiling want van mij krijg je maar een drie!

Up
Oordeel: Was het dat dan? ***
Score op imdb: 8,3 (mijn score: 6,5)

upPff, hier had ik nu toch wel veel meer van verwacht na hoe iedereen erover doet! De Snipe vond ik persoonlijk wel heel leuk, maar voor de rest gaat deze zeker niet op mijn lijstje met Disney-favorieten. Ik werd de hele tijd afgeleid door het onweer buiten, dat ik veel interessanter vond dan de film, dus dat zegt het wel zo’n beetje.

3 thoughts on “Mini-filmrecensies juni (so far)

  1. Ik vond Up geweldig! Ik moest al heel hard huilen bij het begin haha, dat vond ik zo zielig! Verder lijkt me Gods & Kings héél erg leuk, jammer dat hij bij jou zo tegenviel. Als je van films houdt waar alleen maar in gezongen wordt, is Les Miserábles écht een aanrader. Eén van mijn favoriete films haha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s