20 redenen om in de Tiger Saga van Colleen Houck te beginnen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de achtergrond alvast de TTT oranje boeken 😀

Jullie weten het inmiddels al en zijn het wellicht spuugzat dat ik het de hele tijd over Tiger’s Curse heb (#sorrynotsorry) maar intussen heb ik deel 3, Tiger’s Voyage, erdoor met m’n re-read dus hier ben ik weer met tijgerliefdespam!

Dit is weliswaar mijn minst favoriete deel van de drie die ik dusver gelezen heb (deel 4, Tiger’s Destiny, ga ik nu dus na de re-read voor het eerst lezen: SPANNEND!), maar toch nog altijd een geweldig boek. Voor een recensie kan je op Goodreads terecht, want ‘m opnieuw recenseren lijkt me niet zo nuttig.

Daarom lijst ik hier, in de plaats van een gewone recensie, 20 redenen op om ook in deze serie te beginnen!

 1. Het is een verhaal waar tientallen andere
  verhalen
  in verweven zitten: Mr. Kadam vertelt immers graag verhalen uit de o.a. Indische mythologie en ook Kelsey en Ren kunnen er wat van!
 2. In heel wat boeken met bovennatuurlijke situaties doen de hoofdpersonages zomaar wat. Ze vertrekken halsoverkop zonder plan, zonder voorbereiding en komen daardoor dik in de problemen. Hier is dat echt helemaal anders! Elke queeste wordt uitgebreid voorbereid door de tijgerbroertjes, Kelsey en Mr. Kadam.
 3. Omdat iedereen een tijger als huisdier en boyfriend wil. Euh, ze kunnen weliswaar ook in mensen veranderen hé – not to make it weird or anything … We
 4. Kelsey is 18 en 19 in deze boeken. Dat is net een jaartje ouder dan wanneer de meeste YA boeken beginnen.
 5. Originele tegenstanders zijn ook een grote plus van dit boek. Zijn er nog boeken waarin zowel draken als The Kraken, creepy onderwaterapen als metalen vogels in voorkomen? Neen, dat dacht ik al. This book has it all!
 6. Ik vind het leuk hoe ze elkaar plagen in deze boeken. Vooral wanneer Kelsey de tijgers pest als ze niets kunnen terugzeggen.
 7. Al die Indische nicknames zijn zooooooo cute!
 8. Kelsey is sterk. Echt sterk. En niet sterk op een koude, staalharde manier als Katniss, maar sterk én zacht.
 9. Het is de best uitgewerkte liefdesdriehoek ooit: je voelt je oprecht even verscheurd als Kelsey maar ik vind de manier waarop ze ermee omgaat heel knap beschreven. Dit is echt niet zo van ‘kom, we gooien er nog een vent bij om het wat spannend te maken’. Het is gewoon iets dat echt zou kunnen gebeuren, en aargh ik weet nog altijd niet welk team ik ben!
 10. Het boek is in de ik-persoon geschreven. Vind ik persoonlijk leuker lezen.
 11. Zowat alle mythologieën ter wereld komen in bod, waardoor het een heel rijk verhaal is. Indische mythes worden verweven met Chinese, Japanse, Griekse… noem maar op. Eigenlijk wel logisch: want als iets uit één mythologie bestaat zou het vrij random zijn als de anderen niet bestonden!
 12. De interactie tussen de broers is soms echt geweldig. Hun rivaliteit, maar ook de manier waarop ze toch een team vormen. Ze zijn heel verschillend, maar toch hetzelfde.
 13. Deze boeken hebben de meest originele wapens (al ooit in een ander boek een chakram of gada tegengekomen?) en magische voorwerpen die je je kan indenken. Ik zal er eentje verklappen: ze hebben onder andere een gouden mango die al je wensen qua voedel in vervulling laat gaan! Klinkt behoorlijk crazy, maar euh, yes please!
 14. Wat ik altijd leuk vind in boeken – en wat hier geweldig tof gedaan is – is het beschrijven van lekker eten, en de troost, het geluk dat dat kan brengen. Eten is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het leven (het mijne toch :p) dus het is eigenlijk maar logisch dat dat in een boek ook uitgebreid aan bod komt! Deels ook dankzij die magische mango dus (hahaha als ik het zo neerschrijf klinkt het best belachelijk).
 15. Kelsey houdt zich niet wanhopig vast aan één vent: ze date ook met andere jongens wanneer ze op de unief zit.
 16. Oh ja, dat Kelsey naar de unief (ja ja, gewoon de menselijke unief) gaat is ook al vrij origineel tov de meeste fantasy YA!
 17. Als je van poëzie en Shakespeare houdt is dit ook zeker een aanrader. Vooral in boek 2 komen veel gedichtjes voor.
 18. Er zijn niet al te veel personages, wat ik eigenlijk wel verfrissend vind omdat je zo dieper op elk personage kan ingaan. De hoodpersonages zijn Kelsey (hoofdpersonage), Ren (tijgerprins 1), Kishan (tijgerprins 2), Mr. Kadam (de wijze ‘opa’), Nilima (de assistente van opa en een hele lieve vriendin voor Kelsey).
 19. Er komt een verfilming van jaaaaaaaaaa! Ik hoop alleen maar dat het geen flop wordt à la The Golden Compass en Percy Jackson en zo, want daar vrees ik dus wel een beetje voor … Ik hoop alleszins dat de cast goed gaat meevallen en hoop hoe langer hoe meer op Adelaide Kane als Kelsey!
 20. Dit zijn gewoon de beste boeken ooit, punt! Als ik je overtuigd heb, klik dan hier om deel 1 te bestellen bij Bol.com of TheBookDepository! Of voeg ‘m alleszins al toe aan je TBR op Goodreads!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

thanks

15 thoughts on “20 redenen om in de Tiger Saga van Colleen Houck te beginnen

 1. Super leuk lijstje. Ik heb alle vier de boeken al staan (die covers… kwijl 😛 ) en nu zijn ze toch weer wat hoger op mijn tbr lijstje gekomen vanwege al die enthousiaste punten die je hier op een rijtje hebt gezet!

 2. Omg die laatste foto, zo cute ❤ En ik denk dat je me wel overtuigd hebt, ik ben er iig heel erg benieuwd naar geworden dankzij jou, haha :p

 3. Na je recensie over Reawakened en deze lange lijst met met redenen om een andere serie van deze schrijfster te lezen, heb je me officieel overgehaald om haar boeken te lezen. Dankjewel voor de tip!

 4. […] Deze boeken gaan over twee prinselijke broertjes die vervloekt zijn om als tijger door het leven te gaan. Maar één meisje kan de vloek doorbreken en hun hun menselijkheid teruggeven, door met hen op queeste te gaan van Indië tot Shangri-la en verschillende magische objecten te veroveren (van een magische mango tot een magische sjaal). Indische mythologie speelt een grote rol, maar er komen ook elementen uit anderen mythologieën aan bod. Een heerlijke kruisbestuiving! Maar eerlijk is eerlijk, mijn liefde voor het type mannen dat Colleen op papier zet draagt zeker een flink steentje bij aan de obsessie. Ren of Kishan, Ren of Kishan? IK WIL ZE NOG ALTIJD ALLEBEI! Als je nog verder overtuigd wilt worden, lijstte ik in een eerder blogpost al 20 redenen op om deze boeken asap te bestellen. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s