Ik en mijn … eerste job

catbg

Hoi allemaal!

Met ‘Ik en mijn …’ wil ik eventjes een kortlopende rubriek in het leven roepen waarin ik meer vertel over een bepaald persoonlijk aspect uit mijn leven, zoals mijn carrière, mijn studies etc. Toepasselijk als éérste aan de beurt: het verhaal van mijn eerste job!

Na het afstuderen duurde het 6 maanden eer ik die fameuze eerste job beet had, maar wat ben ik achteraf blij dat ik niet meteen iets gevonden had – want dan had ik de geweldige kans die ik kreeg bij mijn eerste werkgever misgelopen! Dus zo zie je maar, aan iedereen die al een tijdje werkzoekende is: soms wordt je geduld op de proef gesteld, maar blijkt het het wel dubbel en dik waard ‘in the long haul’!

Ik kon namelijk aan de slag bij de Belgische afdeling van Groupon, in Brussel (een uurtje met de trein verwijderd van mijn woonplaats). Als je Groupon inmiddels niet kent, heb je wellicht onder een steen geleefd zonder internet de afgelopen 5 jaar: Groupon is een internationale speler op gebied van e-commerce, waar diensten, producten, tickets en meer aangeboden worden als voordelige deals. 

Mijn job bestond erin die deals van een tegelijkertijd humoristische en informatieve tekst te voorzien, die zowel paste binnen de huisstijl van Groupon als die van de aanbieder en het doelpubliek. Mijn functie was ‘copywriter’ en ik maakte daarmee deel uit van het editoriale team: een gekke bende inspirerende, jonge mensen die net even graag als ik met schrijven bezig waren.

Het leukste aan die job was de sfeer op kantoor, de fijne collega’s, de creatieve vrijheid en gewoon ook het idee dat je voor een innovatief bedrijf mocht werken. Gezien ik er 3,5 jaar gewerkt heb, heb ik het bedrijf ook erg indrukwekkend zien evolueren. Van een klein, niet al te luxueus kantoor (understatement :p) naar een gloednieuw gebouw vlakbij de Nieuwstraat. Van een klein team, naar een groot team. Van een site die mensen misschien nog niet meteen vertrouwden, naar een vaste waarde in het e-commercelandschap. 

Soms denk ik er nog wel eens aan terug en besef ik wat voor een unieke periode in mijn leven dat was. Ik hou dan ook erg fijne herinneringen over aan mijn eerste job, en vooral de mensen die ik daar heb leren kennen. Maar ook qua carrière was het een geweldige opstap naar waar ik nu sta! 

Uiteraard komt er binnenkort ook een ‘Ik en mijn …’ over mijn huidige job, die ik iets meer dan een maand geleden begon en met zeer veel plezier uitoefen! Als jullie zelf nog een voorstel hebben over welk onderwerp hier zeker aan bod in moet komen, let me know in the comments!

thanks

10 thoughts on “Ik en mijn … eerste job

  1. Ik ken de firma hoor, maar geloof het of niet – ik heb nog nooit iets via hen besteld. Eigenlijk ben ik niet echt bezig met die tijdelijke aanbiedingen vermits er wel wat tijd kruipt in het lezen van al die mails en ik mijn leestijd liever met een boek doorbreng. 🙂

    • Ik bestel er best vaak, nog steeds nu ik er niet meer werk. Kan je soms mooie besparingen mee doen! 🙂 Onder andere een reis, tandenborstelkopjes voor Oral-B, een valkeniersworshop, nagellak … ik kocht er al vanalles zowat 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s