2 filmrecensies in 1: Spy Edition!

Onlangs keek ik twee erg leuke spionnenfilms die ik allebei nu niet meteen uitgebreid wil recenseren, dus ik dacht: tijd voor een snelle 2-in-1 recensie!

Kingsman: The Secret Service (8/10)

sKnTKdsIk had hier wel al trailers van gezien, maar echt zoiets van ‘wauw, die moet ik zien’ had ik niet. Toch was dit een supertoffe film! Ik heb er echt van genoten. Op sommige gebieden is het lekker over the top, met een knipoog naar klassieke spionnenfilms à la James Bond, maar toch was dit naar mijn gevoel een erg originele film. Vooral natuurlijk vanwege het hoofdpersonage, die uit een achtergestelde situatie komt. Beetje een street punk, zo typisch Brits weet je wel, met een jogging en een fel accent. De groei die zijn personage doormaakt is daardoor extra treffend! Spannende momenten, zelfrelativerende humor … deze film krijgt een dikke 8/10!

Spy (7/10)

Spy Movie (1)Eigenlijk had ik totaal geen ambitie om deze film in de cinema te gaan kijken, maar ik ging in op een voorstel van m’n zus en kwam zo toch terecht in een zeteltje op de tweede rij (auw, nekpijn) om Melissa McCarthy als spion te zien optreden in Spy.
En ik moet zeggen, ook deze spionnenfilm heeft me zeer aangenaam verrast! De poster is wat misleidend, want zo ziet het er wel erg overdreven uit, maar het hoofdpersonage is net verfrissend realistisch. Deze film wist me op enkele vlakken dus wel te verrassen en amuseren. Voor een komedie zeker niet slecht! Ik geef een mooie 7 op 10. Zeker een aanrader!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s