Gehypte boeken die me totaal niet aanspreken

Boeken waar iedereen enthousiast over is, maar die mij totaal niet aanspreken, dit zijn er enkele! Kunnen jullie me overtuigen deze publieksfavorieten alsnog te lezen? We’ll see 😉

25146347Ik geef je de zon: Ik snap echt niet waarom iedereen hier zo enthousiast over is. De flaptekst klinkt saai en de cover doet het voor mij ook echt niet. Nope, sorry, deze staat écht niet op mijn TBR!

16143347We were liars: Ook dit is echt een tijdje een hype geweest, al zijn de meningen wel eerder verdeeld denk ik, in tegenstelling tot ‘Ik geef je de zon’ waar iedereen laaiend enthousiast over is.

Sterrenhemel: 22657543 (1)Ook zo’n boek dat je vaak ziet opduiken, maar op mij heeft het ongeveer evenveel aantrekkingskracht als 50 Shades. (Geen, dus :p) Superveel medebloggers gaven hier 5 sterretjes aan, maar bij mij belandt ‘ie niet eens op de TBR.

18460392All the bright places: Onlangs nog raadde Liz me dit boek aan toen ik even niet wist wat lezen, maar gezien het boek niet in m’n kast staat was het niet echt een optie :-p Bovendien denk ik ook niet dat ‘ie ooit in mijn kast terecht gaat komen. De achterflap spreekt me totaal niet aan. Maar misschien kijk ik de film nog wel ooit eens!

Dus, wat denken jullie ervan: is één van deze boeken ondanks mijn vooroordelen toch écht de moeite waard? Defend your favorite in the comments!thanks

18 thoughts on “Gehypte boeken die me totaal niet aanspreken

 1. Afgezien van Sterrenhemel, zijn alle boeken wel de moeite waard. Ze zijn misschien niet de boeken die je snel zou oppakken, maar ze een kans gunnen kan natuurlijk altijd, toch? Liever had ik een andere cover gezien bij ‘ik geef je de zon’ natuurlijk (A).

 2. De flapteksten spreken mij persoonlijk ook niet heel erg aan, maar omdat iedereen er zo enthousiast over is, wil ik ze toch graag lezen. Gewoon om te kijken of ik het eens ben met iedereen, en misschien word ik wel heel aangenaam verrast!

 3. Ik heb 3 van de 4 gelezen, waarvan ik ‘All the bright places’ echt zo mooi vond. Ik heb echt de tranen uit mijn hoofd gehuild en vond het vergelijkbaar met TFIOS. ‘We were liars’ vond ik zooo goed!! Echt de hype waard. In het begin dat je het leest denk je echt, wat? Neeeee, niet de hype waard, maar dan… JAAAA!! Zo goed. Sterrenhemel was lief, maar niet zoooo goed.

  • Vergelijkbaar met TFIOS, dan is het wellicht inderdaad niets voor mij :-p Ik hou niet zo van hele emo-verhalen :-p We were liars zou ik dan nog eerder overwegen! Thanks voor je meningen, je zet me aan ‘t denken 😉

 4. Ik heb Sterrenhemel & We Were Lairs gelezen en ik sluit me helemaal bij je aan: je mist er echt niets aan! Ik vond aan beide boeken bar weinig.

 5. Ik heb van deze alleen We Were Liars gelezen, en ik moet zeggen dat ik er totaal niks aan vond. De rest ben ik opzich wel nieuwsgierig naar, maar ik twijfel ook nog een beetje.. :’D

 6. 2 van de boeken staan op mijn tr-lijstje, maar heb ik nog niet aangeschaft. Geen idee of dat nog gaat gebeuren.
  Wij leugenaars wil ik sowieso nog wel gaan lezen.

 7. Ik heb nog niet echt wat te verdedigen. Ik moet zeggen dat ik ‘Ik geef je de zon’ wel heb gelezen. Mij leek dat boek vooral zo leuk omdat Jandy’s eerste boek, dat ik 4 jaar geleden heb gelezen, me destijds erg aansprak. ‘Ik geef je de zon’ vond ik alleen een beetje rot, want ik vond het vrij kinderachtig en zo.

  In ‘Waar het licht is’ ben ik nu bezig. Al zo’n twee weken. Zin om te lezen heb ik alleen niet echt en wanneer ik het boek oppak, kan ik mijn aandacht er niet echt bij houden. Ik vind Finch wel een tof personage, maar Violet vind ik weer een beetje cliché. Ik hoop dat het zich uiteindelijk wel een beetje loont, dat ik dat boek heb gekocht. Maar. Meh.

  Wat grappig is? ‘Waar het licht is’ spreekt mij dan juist wél weer aan óm het omslag. En trouwens, wat nog grappiger is: ‘Wij leugenaars’ staat ook in mijn kast. Die sprak me ook aan om het omslag.

 8. Ik denk niet dat ik all the bright places ooit ga kopen. Misschien als ik ‘m toevallig in de bieb zie staan ofzo. Ik geef je de zon sprak mij ook niet zo aan , tot ik laatst in de boekenwinkel was een ineens een of andere drang kreeg om het boek toch te kopen. Hopelijk valt die dan toch mee.

 9. Ja, je moet echt overwegen Sterrenhemel te lezen! Ikzelf heb 50 shades niet gelezen en die boeken trekken mij ook echt niet aan, maar Sterrenhemel is echt een heel goed boek met een sterk verhaal 😀
  De andere 3 boeken die je noemt hebt ikzelf nog niet gelezen.

 10. Je moet echt We were liars lezen. Ik moet bekennen dat ik mijn tranen niet kon bedwingen op het einde….
  En ik ben met je eens dat Ik geef je de zon helemaal niet zo fantastisch is als iedereen roept. Ik vond het verhaal eigenlijk te lang (en dat heb ik niet vaak!).
  Maarre… als je tijd hebt: lees we were liars!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s