Filmrecensie: ‘Project T / Tomorrowland’ (2015)

project_t670x945Ik had er al een beetje m’n twijfels bij of Project T (in sommige regio’s gereleased onder de titel ‘Tomorrowland’) een deftige film zou zijn. Maar we hadden zin in een filmavondje bij de cinema bij ons in de buurt, en vertrouwden erop dat Disney wel iets fatsoenlijk zou afleveren. Bovendien heeft die cinema maar één zaal dus de keuze was sowieso vrij beperkt :-p

Maar help zeg, deze film was toch echt wel een flop … Onhandige acteerprestatie, slechte casting, zelfs de special effects deden me soms fronsen … Het resultaat is awkward, geforceerd en flauw tot en met. Al heeft de film wel een mooie message, zijnde: de planeet is verpest en daar moeten we iets aan doen, nu als het even kan. Maar die hoopvolle eindboodschap gaat dus eigenlijk volledig verloren in de melige middelmatigheid van het geheel.

Ten eerste: De 25-jarige Britt Robertson is na al die lipinspuitingen (en rimpels) echt wel te oud om een onschuldige puber te spelen. Dat hebben ze dan proberen te overcompenseren door haar in de kledij van een vijfjarig jongetje te stoppen. Echt waar, welk tienermeisje kleedt zich in een te korte jeans met streepjessokken eronder, een te grote baseballjas en een rode pet? Dit kwam echt su-per-geforceerd over. Het was echt zo’n clichéoutfit van een klein jongetje in een ninetiesfilm of zo.

tomorrowland

De verhaallijn slaagt er echter in nog geforceerder te zijn. Geloofwaardigheid? Oh please. Hoewel de film behoorlijk lang is, ontbreekt het zwaar aan diepgang. Alles blijft nogal oppervlakkig en ook de opbouw van de film is zeer vreemd. Het ging opeens allemaal heel makkelijk en hoewel de theorie erachter best ingewikkeld leek, hadden ze geen moeite om de ‘slechterik’ uit te schakelen. Het lukte gewoon van de eerste keer en dat was dat, film gedaan. Oké dan … Euh.

Neen, sorry Disney, mij heb je echt teleurgesteld met deze film. Kinderen zullen ‘m wellicht nog wel kunnen pruimen hoor, maar voor mij krijgt deze film een magere 4 op tien. Het idee was superleuk, maar de uitwerking maakt er een flop van. (Het is me dan ook een raadsel waarom de film op imdb 7,2 heeft?)

thanks

6 thoughts on “Filmrecensie: ‘Project T / Tomorrowland’ (2015)

  1. Haha oei, dit klinkt niet heel goed.. Ik was best enthousiast toen ik de trailer zag, want het verhaal lijkt me heel leuk en ik vind Britt Roberson een hele leuke actrice (en George Clooney natuurlijk ook). Hm, ik denk dat ik hem wel ga kijken, maar ik ben heel benieuwd of die bevalt haha.

  2. Oh wauw, ik dacht dat ik hem nog wel eens ging kijken want hij klonk best goed, maar als ik dit zo lees… Ben heel benieuwd nu haha

  3. Oh, één van de weinige keren dat we het niet eens zijn! Ik vond de film een leuke wegkijkfilm en vond de acteerprestaties van Raffey Cassidy (dat jonge meisje) heel erg sterk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s