S.O.S. verslaafd!

 

tumblr_mmv0xipLzu1rvvshko1_500

We doen er onderling allemaal wel een beetje lacherig over: verslaafd zijn aan boeken kopen. Maar wat nu als je echt niet meer kan stoppen met nieuw leesvoer aanschaffen, en je niet weet waarom? Want je hebt zeker en vast nog voldoende op je TBR-stapel liggen en het geld groeit nu ook niet op je rug. Toch schuim je tweedehandssites en Facebookgroepen af op zoek naar koopjes, laat je je verleiden in de boekenwinkel door glanzende nieuwe uitgaves en shop je maandelijks Book Depository leeg met je online betaalaccount.

Hélp! Wat als we écht verslaafd zijn aan boeken kopen??? Oké, misschien eerst even de definitie van een verslaving opzoeken op Wikipedia, de bron der aller wijsheid: Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten.

Oké, begin je je nu ook al wat zorgen te maken? Is dit ook op jou niet een tikkeltje van toepassing? Misschien moeten we onderhand maar eens een B.A.-meeting (Bookaholics Anonymous) organiseren, want een verslaving aan eender wat – zelfs iets zo onschuldig ogend als boeken kopen – is eigenlijk niets om over te gekscheren met je medeverslaafden. Wat denk jij: loop je risico om effectief verslaafd te raken aan de roes van nieuwe boeken geleverd aan je voordeur of mee naar huis genomen in je Blossom Books-shopping bag? Of is dit heus niet serieus aan de orde? Ik weet het soms niet van mezelf hoor. Ik heb een kast vol boeken … en toch wil ik er steeds meer!

Dus … Ik denk dat ik nog maar eens een book buying ban opleg ^^ De enige remedie!

thanks

5 thoughts on “S.O.S. verslaafd!

  1. Hahaha ik kan me hier zo erg in vinden! Ik heb echt nog twintig boeken thuis liggen die ik moet gaan lezen, maar als ik dan een boek op Marktplaats of Facebook voorbij zie komen die ik al heel lang wilde voor een schappelijke prijs, dan kan ik die zo moeilijk aan m’n neus voorbij laten gaan!

  2. Goh, verslaafd zou ik me nu niet noemen. Al ga ik binnenkort weer koopjes doen op het Boekenfestijn in Antwerpen. Ik denk dat een B.A.-meeting er enkel voor zou zorgen dat ik nog meer boeken wil kopen. Als alle bookaholics daar aanwezig over hun favoriete boeken beginnen…

  3. Anderen denken er waarschijnlijk anders over, maar ik beschouw mijn boekenverzameling niet als een verslaving. Eigenlijk ben ik best wel kritisch met welke boeken ik al dan niet aanschaf. Komende week is het Boekenfestijn in Antwerpen en daar ga ik hoogstwaarschijnlijk naartoe – ook al ben ik in maart naar de editie in Mechelen geweest. Ik hoop er de boeken van Diana Gabaldon als koopje terug te vinden omdat ik ervan overtuigd ben dat ik die meer als één keer ga willen lezen.

  4. Ik vind het moeilijk…Want eerlijk is eerlijk ik koop echt veel boeken, maar ik verkoop ook weer echt veel door! Hoe kom ik anders aan het geld? Hahaha. Moeilijk, maar ik zou mij zelf nog niet als een echte verslaafde zien. Ik weet ook goed wat ‘voorgang’ heeft met geld en wat niet, en soms moeten die mooie boeken dan maar wachten (ook al is dat wel moeilijk)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s