Shades of Earth (Beth Revis) ****

10345937Het lijkt eeuwen geleden dat ik boek 1 uit de Across the Universe-trilogie las, maar eindelijk ben ik dan toch aan het einde ervan aanbeland. Dit derde deel over Amy en Elder, Shades of Earth, is zeker en vast mijn favoriet in de reeks. Toch ontbreekt er in de boeken van Beth Revis altijd iets voor mij, al kan ik niet precies benoemen wat. Gewoon dat iets dat je de #feels geeft, iets dat je doet fangirlen. Daarom geef ik dit boek een dikke vier, maar helaas toch geen vijf!

SPOILERS ALS JE DE EERSTE 2 DELEN NIET GELEZEN HEBT

Amy en Elder hebben het ruimteschip Godspeed eindelijk verlaten en zijn klaar om samen met hun kolonie en de ontwakende ‘frozens’ (waaronder Amy’s ouders) de nieuwe wereld te ontdekken. Maar Orion had geen ongelijk: de planeet is vol van gevaren, sommigen die zich recht onder hun neus bevinden, anderen ongrijpbaar en onbenoemd.

Mondjesmaats worden alle vragen die je in de loop van de vorige 2 delen had beantwoord en valt het allemaal op z’n plek. We komen eindelijk meer te weten over het begin van het bedrog en de beweegredenen daarachter. De losse eindjes zijn op het einde mooi opgeknoopt.

Chris was een zeer interessante toevoeging aan het verhaal. Ook eindelijk Amy’s ouders, die in de vorige 2 delen dus bevroren waren, leren kennen was boeiend. Veel plottwists vond ik vrij voorspelbaar, maar anderen waren dan weer onverwacht in hun brute meedogenloosheid. Beth Revis is zeker niet bang om de reaper uit te hangen, if you know what I mean. Toch bracht de dood die door dit boek uitgezaaid zit maar weinig emotioneels bij me teweeg.

Ik weet echt niet waarom! Deze boeken zijn goed geschreven en bevatten actie, romantiek, een andere wereld … Maar ik heb er geen echte emotionele band mee. En dat is spijtig, zeker in het laatste deel van een trilogie. Ik heb dan ook niet zoiets van ‘oh, jammer dat het uit is’! Het is in mijn ogen immers een waardig einde van ’t verhaal. Meer niet, maar ook zeker niet minder. Dat verdient wat mij betreft dan ook vier sterren. Geen gefangirl over here, maar wel respect en waardering!

Rating: ****

thanks

2 thoughts on “Shades of Earth (Beth Revis) ****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s