TBT: Mijn YA-beginjaren

Deze blogpost van Joany inspireerde me onlangs om eens een TBT (Throwback Thursday)-momentje te wijden aan de eerste YA-boeken die ik las nadat Twilight de bovennatuurlijke leeshonger in me ontwaakt had … Zijn jullie benieuwd naar de eerste young adults die ik las na Bella en Edwards verhaal? Let’s go back in time … to 2009!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shiver van Maggie Stiefvater: Deestijds ontdekte ik nieuwe boeken vooral door te kijken waarvan er veel fan art gemaakt werd op Deviantart. Dat waren nog al eens tijden :-p Toch was ik niet helemaal wild van dit boek. De schrijfstijl van Maggie is niet zo m’n ding en het tempo ligt me te laag. De cover is wel ontegensprekelijk prachtig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Hunger Games van Suzanne Collins: Voor er nog maar sprake was van een film, had ik deze boeken al verslonden. Mijn vader heeft ze voor me meegebracht uit Engeland, waardoor ik denk dat de uitvoering best zeldzaam is hier (heb ze alleszins nog nooit te koop aangeboden gezien in de Facebookgroepen en zo). Vooral die van boek 1 is erg cool want je kan de cover flippen en zo kiezen tussen Peeta of Katniss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Graceling van Kristin Cashore: dit was dan meteen even een zwaarder YA-boek, want zeker wanneer je ze in het Engels leest zijn ze niet echt superluchtig leesvoer. Ook dit boek kwam ik tegen op Deviantart en heb ik toen denk ik in de Fnac of zo gekocht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marked & Betrayed van PC/Kristin Cast: Deze kreeg ik cadeau voor mijn (ik denkkkk) 20ste verjaardag. Nu ja, ik koos ze zelf uit op de Boekenbeurs, het eerste jaar dat ik daar naartoe ging, en dat telde dan als m’n cadeautje :-p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maximum Ride van James Patterson: Dit zijn heel erg leuke boeken voor jongere lezers! Korte hoofdstukken en spanning tot en met. Het gaat over kinderen die genetisch gemanipuleerd zijn om vleugels te hebben. Fang was dus zeker één van mijn first fictional crushes :-p De boeken zijn hier helaas niet zo bekend … Ik denk dat dit één van de eerste online boekenaankopen van me was.

Wat waren de eerste YA-boeken waar jij op verliefd werd?

thanks

8 thoughts on “TBT: Mijn YA-beginjaren

  1. Knap dat je dat nog zo goed weet. Ik weet het qua YA niet zo goed, wel weet ik dat The Hunger Games mijn eerste dystopische YA waren en toen ging er echt een wereld voor me open. Ik zag trouwens wel eerst de film.

    • Nou ja niet zo moeilijk voor mij, want voor ik YA begon te lezen had ik zo goed als geen enkel boek in m’n bezit! En wow ik kan het me niet voorstellen als ik eerste de film gezien van THG! Misschien zou ik Jennifer als Katniss dan wat beter aanvaard hebben :-p

  2. De eerste YA series die ik las zijn Wicca van Cate Tiernan en Gone van Michael Grant, vlak daarna kwamen Twilight en The Hunger Games en begon er volgens mij ook steeds meer vertaald te worden wat YA was.

  3. Shiver was ook één van de eerste YA boeken die ik las na Twilight. Ik zag het een keer in de boekhandel staan en het ging over weerwolven. Ja, die moest ik toen echt hebben :p En ik vond hem juist wel heel leuk :3

  4. Pffft! Heel mijn reactie verdwenen. Laat ik het er maar op houden dat ik dankzij de Twilight-serie heel wat leuke YA-boeken heb ontdekt en erg blij ben dat er geen leeftijdslimiet op dit genre staat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s