Love you to Death/High Stakes (Meg Cabot) *****

9780330519502Waah, wat een overwacht plezier was dit boek om te lezen! Ik kende het eigenlijk totaal niet alvorens ik ‘m op de kop tikte maar ik heb er écht reuze van genoten en toen ik de laatste pagina omsloeg had ik zoiets van: oké, volgend deel in de reeks graag! Maar die heb ik helaas nog niet in m’n bezit 😦 Love you to death & High Stakes (twee dunne boekjes in één cover gegoten) kocht ik namelijk on a whim in De Slegte voor 7,50, wat ik best een mooi prijsje vond gezien het boek nog in zeer goede staat was. Qua score ga ik voor een 4,5/5, maar omdat ik er zo van genoten heb rond ik af naar boven op Goodreads tot *****.

Love you to death & High Stakes is ideaal leesvoer voor fans van Vampire Academy. Het is namelijk een beetje een mix tussen VA en Ghost Whisperer (een serie met Jennifer Love Hewitt die ik toevallig ook kijk). Meg Cabot – die jullie misschien kennen als auteur van de verfilmde Princess Diaries – heeft een heel toegankelijke, lekker puberale en hilarische schrijfstijl die supervlot leest. Soms had ik ook letterlijk het gevoel dat het boek tegen mij specifiek sprak, bijvoorbeeld wanneer hoofdpersonage Suze iets zij over een sigaret roken en ik al meteen zoiets had van ‘ugh néén, ik haat rokende hoofdpersonages!’ maar ze in de regel erna iets zei à la ‘hey give me a break, it was my first and only cigarette’. Haha, ik had haar dus snel vergeven en hierdoor kreeg ik meteen een fijne band met Suze, die een open boek is voor de lezers.

Je merkt wel dat dit boek is uitgegeven in 2000, maar omdat de meeste technologische aspecten relatief vaag beschreven werden stoorde het me niet echt superhard. Qua mode was het een ander verhaal: ik vond het soms zeker toch wel beetje vervelend dat er heel veel Amerikaanse merknamen in aan bod komen, want die hebben voor een lezer uit een ander land – let’s say Belgium – natuurlijk niet zo veel betekenis. Betty Johnson en Kate Spade, euhm ja die namen zeggen me héél vaag iets, maar ik kan me er echt niets bij voorstellen. Dat was wel een tikje spijtig omdat het voor Suze echt iets belangrijks is waarin je als lezer niet kan delen, maar soit, eigenlijk las ik er meestal zo overheen omdat het verhaal zo verslavend leuk was en de protagonist zo’n kick-ass heldin die je op sleeptouw neemt in haar avonture.

Dit zijn dus twee boekjes in één gegoten, wat je helaas wel een beetje merkt. Zo is er aan het begin van het tweede boek behoorlijk wat herhaling. Op zich niet zo storend, behalve dat één paragraaf echt van boek 1 naar boek 2 gecopy-paste is. Dat vond ik nogal lui van de auteur eerlijk gezegd, want zo veel moeite is één paragraaf herschrijven nu ook niet en aangezien de twee boeken in één cover zijn samengebracht merk je deze herhaling dus wel echt op. Bovendien denk ik dat, als ik deel 1 los zou moeten beoordelen, ik wel wat minder positief zou zijn omdat het dan toch niet helemaal een volwaardig boek lijkt. Gelukkig was dat met deze 2-in-1 wel het geval.

Maar anyways, het was dus echt een zalig boek! Vooral Suze’s omgang met haar stiefbroers en de nicknames die ze voor hen heeft vond ik heel leuk beschreven. Ook de school, de korte maar krachtige verhaallijnen, de beschrijving van de omgeving/huis en Suze’s humor hebben me meer dan eens doen glimlachen tijdens het lezen. Je hebt ook echt het gevoel dat je daar bent, in Northern California, in Suze’s slaapkamer, op de Mission Academy omdat alles zo vibrant is beschreven zonder afbreuk te doen aan de tempo van het vehraal (razendsnel!).

Zeker een aanrader dus voor Vampire Academy-fans!

thanks

5 thoughts on “Love you to Death/High Stakes (Meg Cabot) *****

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s