Interview Christine Charliers

In mijn vorige blogpost over ‘In de ban van de wolf’ had ik jullie al verklapt dat ik dankzij Christine de kans kreeg om mijn interview met jullie te delen. En belofte maakt schuld!

*SPOILER WARNING I AM NUMBER FOUR IN VRAAG 1*

Copyright: ppg
Copyright: ppg
 1. Mijn lievelingspersonage in het boek was zonder twijfel Hector. Is hij gebaseerd op iemand die je kent, of op een ander literair personage? (persoonlijk deed hij me soms namelijk wel wat aan een strengere Charlie Swan denken 🙂)

Hij is op niemand gebaseerd. Waar hij vandaan komt weet ik niet :-). Maar ik heb wel even gedacht aan het boek ‘Ik ben nummer vier’, niet om zijn karakter dan, maar om Henri en John Smith (ik heb moeten gaan googelen achter de namen). Maar Hector is er niet op gebaseerd, misschien wel het samen verblijven onder één dak. Ik vond die wrevel tussen Henri en John altijd zo leuk in dat boek.  Toen Henri dan dood ging heb ik echt wel zitten janken. En dat direct in deel 1! En dat bracht me dan op het idee om Hector en Esther ook onder één dak te brengen. Dat geeft zo van die leuke conflicten omdat het haar vader niet is, dus durft ze meer. Ze gooit er ook van tijd mee dat hij haar vader niet is, ook in deel 2. Wat hij doet en zegt gaat negen kansen van de tien vanzelf. Zijn dialogen zijn er uit voor ik erover heb kunnen nadenken. Dat ik soms denk van: ‘Hé? Meen je dit nu? Komaan zeg!’ Hij kan me ook vreselijk vastzetten in het verhaal. Dat klinkt gek, maar soms lijkt hij zelf het verhaal te schrijven, net als Esther.

 1. Je bent zelf ook moeder. Zou je trots zijn als je een dochter zoals Esther had of zou je eerder zoiets hebben van “daar gaan we nog mee afzien”?

Ik denk dat je sowieso altijd trots bent op je dochter, maar als mijn dochter zoals Esther zou zijn dan zou ik inderdaad denken “daar gaan we nog mee afzien”  en dan zit ik waarschijnlijk met mijn handen in het haar. Ik hoop dat mijn dochtertje me dat bespaard. Zo niet, misschien begrijp ik dan Hector beter :-).

 1. Je hebt al verklapt dat je momenteel aan deel 2 aan het schrijven bent. Hoeveel delen heb je in totaal gepland over je wolven?

Er zijn geen delen gepland omdat ik volledig uit de vuist schrijf en maar heel licht vooruit plan. Dus toen ik aan deel 1 begon wist in niet waar of hoe ik ging eindigen. Er komt zeker nog een deel 3 omdat dit boek ook weer een open eind heeft. Daar ben ik nu aan bezig. Voorlopig kan ik geen afscheid nemen van mijn personages. Zeker niet van Hector. En ik denk dat ik dan nog een opening zou laten in de epiloog om het eventueel weer op te nemen. unnamed (3)

 1. Stel nu dat de drie mannen opeens voor jouw deur staan: zou jij het serum nemen? Ik denk dat ik het niet zou durven ook al is het antimiddel er.
 2. De titel van je boek is een duidelijke knipoog naar In de ban van de Ring. Ben je een grote Tolkien-fan, of op welke manier ben je bij deze titel uitgekomen?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar niet bij stil had gestaan. Het was pas toen ik iets las in een recensie van het boek Codenaam Coco, dat het leek op Codenaam Verity dat mijne euro viel. En ik dacht: ‘Dju! In de ban van de Ring! Dat lijkt erop.’ Het boek lag toen al bij de uitgever. De titel was eerst Wolvenmoed. Maar het voelde niet goed. Na lang nadenken is het In de ban van de wolf geworden. Zonder er dus aan gedacht te hebben dat In de ban van… al bestaat. Maar ondanks dat vind ik die titel toch gepast.

 1. Als je acteurs zou moeten uitkiezen voor Esther en Jonathan, wie zou je dan kiezen?

Ik vind het een moeilijke vraag. Het eerste wat in me opkomt is dan: Voor Jonathan Thomas Dekker Voor Esther Lily Collins

 1. En tot slot een uitsmijtertje: als je moest kiezen tussen nooit meer schrijven of nooit meer je lievelingsgerecht eten, wat zou je dan kiezen?

Nooit meer mijn lievelingsgerecht. Ik schrijf iets te graag :-). Ik kan me volledig uitleven in het schrijven. Zeker met Hector en Esther. Ook tussen Arne en Esther of Arne die kaffert op Nathan, of Nathan die plots zomaar begint te tellen. Alles is mogelijk :-). thanks Bedankt voor het interview, Christine!

12 thoughts on “Interview Christine Charliers

 1. Leuk interview.. wel jammer dat er een aantal spoilers over het boek (en over andere boeken) worden gegeven.. maar dat is soms onvermijdelijk, denk ik.

 2. Inderdaad leuk interview, maar een spoiler warning (zeker voor het boek van Ik Ben Nummer Vier) was fijn geweest, want ik heb het nog niet gelezen 😦

   • Hahaha nee ik heb de film ook nog niet gezien, het boek lijkt me beter namelijk, maar op zich heb ik gelukkig geen plannen om het bijzonder snel te lezen dus wie weet ben ik het rond die tijd allang weer vergeten 🙂

  • Haha da’s natuurlijk ook niet de bedoeling! 😀 Alleen in vraag 1 staat dus iets van I am Number 4 en de andere “spoiler” heb ik er inmiddels uitgehaald dus normaaaal gezien zou het veilig moeten zijn hoor ^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s