TTT: Top 10 personages waar ik me het best mee identificeerde

vleugelscoverFINALsmallerOf je je al dan niet identificeert met een personage, kan je leesbeleving maken of kraken naar mijn gevoel. Is het altijd een must? Zeker niet. Maar het verheft je ‘buikboekgevoel’ wel vaak naar een hoger niveau! Met deze literaire personages identificeerde ik me tijdens het lezen het meest:

  1. Lucy uit Tweedehands Vleugels, duh 😀 Natuurlijk heb ik best veel gemeenschappelijk met mijn eigen hoofdpersonage, maar op minstens evenveel gebieden zijn we dag en nacht verschillend. Lucy is bijvoorbeeld veel dapperder, onbaatzuchtiger (tja, ze is natuurlijk een beschermengel) en impulsiever dan ik.
  2. Cath uit Fangirl: fangirling? Yep. Social awkwardness? Totes. Een zus hebben die heel erg anders is dan jou maar tegelijkertijd toch ook soort van je beste vriendin? Ook check. En natuurlijk dat we allebei graag schrijven.
  3. Harper uit Watersong Saga: ook hier herken ik me als ‘grote zus’ een beetje in Harper, die alles doet om haar zusje Gemma veilig te houden van de sirenes. Harper werkt trouwens in een bib en leest veel!
  4. Kelsey uit Tiger’s Curse: Kelsey is een erg fijn en relatable personage waar je net als de tijgerbroertjes erg makkelijk om gaat geven. Haar gedachtegangen zijn soms wat naiëf, maar ook altijd vrij logisch. Ik kan me zeker vinden in haar onzekerheden, maar haar groei doorheen de boeken is daardoor des te mooier.
  5. Bella uit Twilight: ach ja, Bella en ik zijn intussen zowat vergroeid met elkaar, als hoofdpersonage uit het eerste boek waar ik ooit verliefd op werd – it’s to be expected!
  6. Sydney uit De Alchemisten: ik kom vaak ook wel wat over als Sydney omdat ik bepaalde dingen echt belachelijk serieus kan nemen en ik sterke principes heb waar ik niet van af wijk. Nou ja, ik kan net als haar misschien wel een uitzondering maken voor een knappe vampier 😉
  7. Zara uit Need: Zara is hilarisch in haar observaties. Dat maakt deze boeken net zo grappig en toegankelijk! Ze handelt vaak zoals ik denk dat ik ook zou handelen in een bizarre bovennatuurlijk situatie.
  8. Willow uit Angel Trilogy: Willow is iemand waar ik veel respect voor heb. Na drie boeken met haar overleefd te hebben, kan ik me dan ook makkelijk met deze halfengelmeid vereenzelvigen.
  9. Katniss uit THG: We hebben allemaal een beetje Katniss in ons, toch?
  10. Wanda uit The Host: Oké, ze is dan wel een alien, maar haar menselijkheid maakt haar verrassend makkelijk om je mee te identificeren waardoor je veel gaat geven om dit personage.

thanks

4 thoughts on “TTT: Top 10 personages waar ik me het best mee identificeerde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s