Tiger’s Quest – reread (Colleen Houck) *****

9662386Wat kan herlezen toch leuk zijn! De eerste keer dat ik Tiger’s Quest las, was ik natuurlijk helemaal gefocust op het verhaal omdat ik doodgraag wou weten hoe het allemaal verder ging. Nu bij deze ‘reread’ had ik meer tijd om veel bewuster ook van de prachtige schrijfstijl van Colleen Houck te genieten en meer details in me op te nemen. Deze schrijfster kan mij echt betoveren – nog meer dan Stephenie Meyer zelfs (omg, yes I said it).

Ik vind het geweldig hoe elk boek uit de Tiger Saga echt een avontuur is, een reis: in Tiger’s Quest bijvoorbeeld gaan we van liefdesverdriet, zelfverdedigingsles en romantische perikelen in het Amerikaanse Oregon naar een spirituele missie in Tibet, gevolgd door een spannende, magische queeste in Shangri-la en de wereldboom, en terug naar Indië. Er zijn bovendien zoveel mythologische verhalen in verweven in het verhaal dat het moeilijk is ze allemaal te onderscheiden, en precies dat maakt deze boeken zo rijk.

Trouwens, als je denkt dat liefdesdriehoeken allemaal onnozel zijn, moet je echt deze boeken eens lezen want de love triangle is hier meesterlijk neergezet. Je begrijpt bij het lezen gewoonweg perfect hoe de verscheurdheid in Kelsey héél langzaam begint te groeien – vooral vanwege de dramatische ontwikkeling op het einde van dit boek, wat zich verderzet in deel 3 (Tiger’s Voyage). Kishan wordt gaandeweg steeds sympathieker waardoor de zwarte tijger ook heel wat lezersharten zal stelen … Jep, toch ook een beetje het mijne!

Ik hoop dan ook van harte dat Colleen Houck in het laatste deel (dat ik dus nog niet gelezen heb) een manier gaat vinden waarop iedereen finaal gelukkig is. Mijn hart zou echt breken als één van de tijgerprinsen geen ultiem happy ending krijgt! Oh en als Mr. Kadam dood gaat dan ga ik echt woedend en ZO verdrietig zijn! Daar heb ik wel een beetje schrik voor … Hij is natuurlijk wel het type dat zich in de final moments zou opofferen om de jongeren te redden … Maar eerst nog genieten van Tiger’s Voyage natuurlijk! Dat was mijn minst favoriete boek in de reeks so far, maar het blijft nog steeds een topper.

Dus, vijf sterretjes en tienduizend hartjes ❤ ❤ ❤ voor Tiger’s Quest!

thanks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s