Vanessa en de Valkeniersworkshop

Deze foto’s van de Valkeniersworkshop die ik onlangs deed bij Valkerij Dominique via een leuke Groupon-aanbieding, wou ik jullie niet onthouden! Geen zilveren vleugels hier en ook geen tweedehands vleugels *winkwink*, maar toch een zeer gevleugelde Γ©n geslaagde dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elke deelnemer (we waren met 20) mocht bijna elke aanwezige vogel – van klein kerkuiltje tot gigantische oehoe, zelfs een gier! – op zijn arm laten landen. Zo’n kerkuiltje weegt echt amper meer dan een veertje, maar die oehoe op de foto hierboven begon na een minuutje toch zwaar door te wegen hoor πŸ˜€ Toch wogen alle vogels maximum rond de 4 kilo – heel weinig tov hoe groot ze soms echt wel waren van zo dichtbij!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze mooie valk liet zijn razendsnelle kunstjes zien bij het ‘loeren’. Je hoorde de wind echt wooshen als ‘ie voorbij vloog! Slim en elegant beestje. Maar tussen z’n klauwen wil ik niet belanden πŸ˜‰

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Die gier was best grappig want soms had ‘ie niet zo’n zin om over te vliegen en huppelde hij naar de andere kant. Gieren worden vaak bestempeld als nogal lelijke vogels, maar ik moet zeggen, dit goedverzorgde exemplaar was echt heel mooi en had prachtige kleurschakeringen in zijn immense vleugels. Als je die vleugels boven je ziet cirkelen terwijl je ligt te sterven in de woestijn zijn ze wellicht wel iets minder mooi :-p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat kerkuiltje was zooooo schattig *squee* En al 10 jaar oud! In relatieve gevangenschap (ze mogen vaak vrij rondvliegen van de valkenier hoor en verder rusten ze lekker uit in hun kooien) kunnen ze namelijk veel ouder worden omdat ze zelfs in een ijskoude winter waar er weinig muisjes zijn nog even veel te eten krijgen.

En de zeearend op de foto hieronder kneep keihard met z’n klauwen, auw πŸ˜€ Die was eigenlijk wel kleiner dan verwacht (dit is het mannetje, en die zijn kleiner dan de vrouwtjes) maar toch echt wel een zeer trotse vogel die respect afdwingt. ‘Muricaaaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo, dat was mijn dagje tussen de vogels! Het is eens wat anders om als Valentijncadeau te geven, zo’n Valkeniersworkshop, toch? πŸ˜‰ Hou zeker Groupon in de gaten als je ook wel eens een dagje tussen de roofvogels wilt vertoeven en weet dat de locatie ook vlakbij de Nederlandse grens is. Zeker een aanrader en meer dan z’n geld waard!

thanks

9 thoughts on “Vanessa en de Valkeniersworkshop

  1. Wat leuk! Ik zag onlangs nog in Pairi Daiza een valkeniershow en het zag er echt wel spectaculair uit. De kerkuilen vind ik echt erg schattig, van een zeearend op mijn arm zou ik denk ik toch iets banger zijn πŸ˜€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s