Tag: ‘Dear me …’

taylor-swift-writing-o

Een tijdje geleden werd ik getagd door Nikita van Sensitive BookNerd om de ‘Dear me’-tag in te vullen. Hierbij is het de bedoeling dat je advies geeft aan je jongere zelf in de vorm van een lijstje tips, een brief, een peptalkvideo … Best een heavy en persoonlijk onderwerp dus, maar ik ga m’n best doen om ‘m naar behoren in te vullen zonder al te emo-mushy-wtf-are-you-putting-online te gaan 😀

Dear me …

Je bent nu 15, exact tot op de dag, minuut, seconde tien jaar jonger dan ikzelf, want ja – dit is je toekomstige zelve achter ‘t toetsenbord! *makes spooky sounds*

Nou, jij dacht vast dat je op je 25ste al helemaal gesettled was hé. Huisje, tuintje, ring aan je vinger en baby in je buik. De realiteit is iets anders uitgedraaid, maar da’s oké, 25 is the new 21, of zo. 

Maar goed, ik moet je dus advies geven gebaseerd op alle wijsheid die ik de afgelopen jaren waarin jij ‘ik’ geworden bent vergaard heb… Ten eerste: ga geen journalistiek studeren. Dat worden drie lange en rottige jaren. Hoewel je ze academisch gezien prima overleeft (ongelofelijk maar waar!), zal het uiteindelijk echt je ding niet zijn. Kies dan misschien eerder voor communicatiemanagement. Misschien doe je er dan wat langer over en heb je een paar herexamens, maar vier jaren met plezier (nou ja, relatief plezier: we zijn niet echt studiebollen hé, jij en ik) studeren is beter dan drie jaar schoolhaat, toch? 

Ten tweede: je denkt nu op je vijftiende dat je de liefde pas heel laat in je leven aan het vinden bent, want oh help, je hebt nog stééds geen lief! Eigenlijk is het omgekeerde waar en vind je de liefde net al heel vroeg in je leven. De soort die telt, bedoel ik dan. Niet van die twee maand durende puberromances met de knapste jongen van de klas wiens beugel in je haar blijft hangen en die je vervolgens dumpt voor een meisje met roze Buffalo’s, maar de soort die blijft duren. 

Ten derde: Yeesh woman, would it kill you to read a book every now and then? Dan had je nu niet zo’n Harry Potter-achterstand om in te halen 😉 Nou ja, meer heb ik eigenlijk niet te zeggen hoor. Je ontdekt het gaandeweg zelf wel allemaal. Maar als ik je nog één iets wat eerder mag laten ontdekken, laat het dan Taylor Swift zijn. Taylor Swift makes everything better:

4 thoughts on “Tag: ‘Dear me …’

  1. Wat leuk geschreven, die brief! 🙂 Ik ben nu ook 25 en had vroeger ook het idee dat ik nu veel “verder” zou zijn in mijn leven. Ik denk dat 21 idd het nieuwe 25 is!

    • Blij dat ik niet de enige ben 😀 Denk dat er idd wel een verschuiving is: langer studeren, langer thuiswonen … dus ook later huisje, tuintje, kindje! Ochja, we hebben nog wel een paar jeugdige jaren te gaan eer we ons zorgen moeten maken om de biologische klok hé ;-p

  2. Pfff ja ik ben ook 25 en had ook een bepaald idee van de toekomst. Dacht namelijk op 21 getrouwd te zijn en op 23 mijn eerste kindje te hebben. Nu ben ik 25 en beide zijn nog niet voorbij gekomen. Het klopt inderdaad dat 25 de nieuwe 21 is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s