2 proeflezeressen gezocht!

schrijfwedstrijd-300x213Toen Storm Publishers enkele maanden geleden een schrijfwedstrijd aankondigde in de genres YA en NA, was mijn innerlijke auteurtje – dat natuurlijk luidop droomt van een uitgeefcontract – meteen klaarwakker. Voor de allereerste keer ga ik dus meedoen aan een schrijfwedstrijd! Spannend!

Dat besloot ik dus wel al een poosje geleden, maar verder had ik me nog maar weinig zorgen gemaakt om mijn deelname. Ik had tenslotte onlangs een first draft van een urban fantasyverhaal voor Young Adults afgewerkt dat perfect in aanmerking kwam, mits wat herschrijvingen. En de deadline was 1 september pas. Ooooh, massa’s tijd nog!

Maar toen er deze week een Facebookgroep werd opgericht voor gezamelijke schrijfuurtjes voor deelnemers aan deze wedstrijd, kreeg ik plotsklaps een kleine paniekaanval. EEEK IK LOOP MEGAHARD ACHTER! Want naast dit wedstrijdverhaal ligt er nog een chicklit op mijn bord die ik éérst wil afwerken, voor ik ga herschrijven … En oh jeetje, is het echt al bijna half april?

Omdat ik dus pas kan beginnen herschrijven nadat mijn chicklit first draft af is (hopelijk ergens in juni) heb ik daarom besloten deze tijd te gebruiken om 2 proeflezeressen eens door het verhaal te laten gaan zodat ik doelgerichter kan herschrijven wanneer ik er begin deze zomer mee van start ga.

Lijkt je dat wel iets? Join the Mijn B.I.E.B.-team! Je moet echter wel aan enkele voorwaarden voldoen …

Vereisten voor proefleeskandidaten:

 • Leeftijd is van geen belang: je houdt gewoon van YA!
 • Ik wil niet discrimineren, maar euh, bij voorkeur ben je wel een meisje ^^ (Het is immers toch wel echt een girly verhaal, sorry boys)
 • Je kan het verhaal uitlezen én je feedback geven voor 31 mei 2015 (dit is echt belangrijk jongens, als je niet zeker weet of je dat haalt met examens of weet ik veel wat, stel je je beter niet kandidaat!)
 • Je doet zelf niet mee met de wedstrijd (lijkt me logisch, anders ga je me wat saboteren en zeggen dat het verhaal meer pratende aardbeien nodig heeft of zo, haha :p)
 • Je hebt geen probleem met werken in Google Docs (als je het nog nooit gedaan hebt, no problem, het is echt niet moeilijk! Je moet er wel een gmail-account voor hebben)
 • Je heb een goed taalgevoel en kan dus ook helpen taalfouten te filteren, maar in de eerste plaats is het de bedoeling dat je het verhaal op inhoud beoordeelt.
 • Je zal in ruil een vermelding in het dankwoord ontvangen als het boek ooit wordt uitgegeven! + de eer om als ALLEREERSTE een verhaal te lezen dat nog niemand in de hele wereld (echt waar) gezien heeft.

Dussss … heb je interesse in proeflezen en voldoe je aan bovenstaande eisen? Stuur me dan als de bliksem een mailtje naar vanessa.gerrits@gmail.com 🙂

11 thoughts on “2 proeflezeressen gezocht!

 1. Super jammer, ben zelf ook nog van plan mee te gaan doen (al ben ik nog niet begonnen, maar ik ben ambitieus, hopelijk lukt het in de zomervakantie 😛 ). Maar wel begrijpelijk dat je mensen die ook meedoen uitsluit natuurlijk. Veel succes met herschrijven in ieder geval en hopelijk zal er een mogelijkheid zijn om het verhaal een keer te kunnen lezen 🙂

 2. Wat gaaaaf Vanessa! Ik zou heel graag weer je verhaal beoordelen! Gelukkig heb ik de komende tijd heel wat vakantiedagen en doe ik niet mee aan de wedstrijd! Ik hoop dat ik het mag lezen, lijkt me super (:

  • Oh spijtig Jessica! Nou ja blijkbaar vinden veel mensen het niet zo’n probleem als ze zelf ook meedoen, maar ik zou het persoonlijk wat gek vinden, neen? :-p Ik zou zelf niet graag iets van een “concurrent” lezen want dan zou ik waarschijnlijk mega-onzeker worden over m’n eigen inzending en het al bij voorbaat opgeven 😀 Maar geen nood: ik heb in de toekomst nog genoeg verhalen om te proeflezen die niet aan een wedstrijd vasthangen hoor 😀 Superveel succes met je inzending alvast ^^

   • Haha nee ik zou hetzelfde hebben hoor :p. Voor de andere boeken die je schrijft in de toekomst meld ik mij bij deze alvast aan als proeflezer :D.

    Jij ook heel veel succes met je inzending 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s