Filmrecensie: Insurgent

insurgent_movie_poster_3

Meh … Wat vond ik van Insurgent … Ik had hier toch nog veel meer dan in de verfilming van deel 1 (die ik eigenlijk zelfs BETER vond dan het boek!) het gevoel dat ik een compleet ander verhaal gelezen had dan de scriptschrijvers. Tuurlijk moet je dingen aanpassen in een film, dat weten we inmiddels allemaal, maar dit was toch een beetje een té grote breuk met het boek als je ‘t mij vraagt. Divergent box, whut? En waarom zegt die vrouw in de boodschap op het einde niet dat haar achternaam Prior is? Uhmmm … #verwarring

Met de verfilming van de Divergent-trilogie is het wat mij betreft om te beginnen natuurlijk allemaal foutgelopen met de cast. Ik ergerde me dood aan Shailene en dan vooral aan haar afschuwelijke kapsel (wel applausje als je je eigen haar achteraan zo perfect kan knippen hoor #RealismeNihil) en haar gruwelijke outfits. Ik bedoel: waarom moet Tris per se gekleed gaan als een mannelijke elektricien? Konden ze haar echt geen zwarte skinny jeans en stoer leren jasje aandoen? Neen? Meh. En dan Four die er exact even oud uitziet als zijn moeder, tjongejonge, daar hebben ze de bal toch echt misgeslaan hoor. Was gewoonweg lachwekkend. En dan nog iets: waarom lijkt het alsof ze (Tris en Four, niet Tris en zijn jonge moeder hahahaha) opeens random seks hebben? I mean, how fucking meaningless what that moment. Ugh.

Ook vond ik het superspijtig dat mijn favoriete scène uit het boek niet in de film zat: wanneer ze gedrogeerd zijn in Amity. Dat had wat mij betreft een hoognodig randje humor kunnen toevoegen aan deze film. Wat ik verder nog immens miste in Insurgent was een goede soundtrack. Die van Divergent was amazing (Ellie Goulding & I Need You van M83 <3) en hier was er gewoonweg géén muziek in de film verwerkt. Spijtig – héél spijtig!

Dus neen, ik ben niet erg positief over deze verfilming. Een teleurstelling.

Hierbij tot slot mijn beeld van Book Tris vs Movie Tris (PS: kan je zien dat ik niet graag handen en schoenen teken? ;-))

movietris

9 thoughts on “Filmrecensie: Insurgent

  1. Ik had dat ook met haar haar! Hoe kan ze het zo “perfect” knippen hahaha :p. En ook ik miste de mooie muziek. Ik noem ze niet in mijn recensie omdat die al zolang werd (ook niet mega positief). Recensie komt vrijdag online. Ik vond Divergent in elk geval veel beter.

    • Oef, gelukkig niet de enige die er niet laaiend over was 😀 Mijn zus vond ‘m geweldig en verklaarde prompt #conversationover toen ik kritiek gaf op de film, haha :-p Mensen die het boek niet gelezen hebben vinden ‘m alleszins dus beter doorgaans … Benieuwd naar jouw recensie!

  2. Ik ga volgende week heb, maar heb de boeken al los gelaten in deel 1. Ze hebben er echt iets anders van gemaakt. Wat dan wel weer grappig is: ik vind Four echt heel goed gecast!

  3. Extra Four uitleg: eindelijk een keer geen echte “pretty boy”, met baby face, maar een echte badass ❤
    Al vinden mijn veertien jarige leerlingen hem ook veel te oud 🙂

  4. Ik vond Divergent juist veel minder dan Insurgent! Vond die laatste wel leuker, maar dat is omdat ik het boek al een jaar geleden las, denk ik.

    • Oh echt? Andere smaak dan, I guess 😀 Bij mij was het al bijna 3 jaar geleden dat ik Insurgent las, dus ik moest de hele tijd denken: “Huh, gebeurde dat ook in het boek?” want ik wist het dus allemaal niet meer 100% zeker, een zege en een vloek tegelijk denk ik :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s