Fractured, Teri Terry (****)

13490543Deze week las ik Fractured van Teri Terry uit, deel 2 in de Slated-trilogie. En jongens, ik moet zeggen: deze boeken kunnen echt gemakkelijk op hetzelfde schap als Divergent gezet worden zonder ernaast te verbleken!

Oké, de sfeer en setting is helemaal anders dan Divergent, maar de kwaliteit is navenant. De Slated-boeken hebben dan wel eerder een thrillerig, psychologisch randje, maar in de kern is het gewoonweg nog steeds pure en onversneden YA Dystopian. Alleen wat minder actie dus en de veranderingen in deze toekomstwereld zijn een stuk subtieler en dus realistischer (lees: angstaanjagender!). Tenminste, dat van ‘wat minder actie’ gold voor deel 1 … In deel 2 wordt de spanning namelijk serieus opgedreven!

Ik vond Fractured dan ook NOG leuker dat Slated en kijk nu al uit naar het lezen van deel drie. Als je in het Engels lezen geen probleem vindt (de boeken zijn niet vertaald) en je iets wilt lezen dat anders genoeg is maar toch ook nog alle elementen bevat om een goeie, thought-provoking dystopian te zijn, surf dan zeker even naar The Book Depository en schaf je deze trilogie aan. Een goeie investering, sowieso!

2 thoughts on “Fractured, Teri Terry (****)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s