“En, hoe gaat het met boek 3?”

deel3

In de eerste plaats ben ik superdankbaar als mensen me deze vraag stellen: wauw, ze willen echt weten hoe het afloopt met Lucy en Max! They care about these characters. Een geweldig gevoel! Maar na de regenbogen en eenhoorns (ben ik nu besmet door Ellis met eenhoornkoorts? ;-)), komt er een golf van schuldgevoel over me heen wanneer ik moet antwoorden dat er nog geen letter op papier staat van dat fameuze derde en laatste deel in mijn trilogie … Daarom dus: een kleine update!

Het klopt inderdaad dat er nog steeds geen letter geschreven is van het laatste deel, waarvan je de titel al kent als je Zilveren Vleugels aandachtig gelezen hebt (maar die ik stiekem toch nog niet ga verklappen hier). Na het schrijven van de first draft van Zilveren Vleugels schreef ik immers nog 2 andere boeken + een kortverhaal en momenteel ben ik erg druk in de weer met het manuscript van mijn chicklit/feel good-roman. Dat vlot lekker, dus ik vermoed er binnen een drietal maanden wel ongeveer klaar mee te zijn wat de eerste schrijffase betreft.

Na het afronden van mijn huidige chicklitproject, kan ik echter nog niet meteen aan Zilveren Vleugels beginnen. (Sorryyyyyyyyy) Maar het is voor een goede reden, hoor! Eerst moet ik namelijk nog “snel even” het verhaal herschrijven waarmee ik wil meedoen aan de schrijfwedstrijd van Storm Publishers! Hierover kan ik nog niet veel kwijt natuurlijk (top secret enzo), maar op een paar maanden zou het herschrijven en redigeren normaalgezien ook wel moeten lukken. Moet wel, want de deadline is september als ik me niet vergis! Hiervoor ga ik binnenkort wellicht ook weer proeflezers rekruteren.

Oké, hoor ik je nu al denken: maar ging deze blogpost niet over het laatste deel in de Vleugels Trilogie? Klopt! Ik heb namelijk ook goed nieuws, want woohoo, ik heb onlangs een kleine doorbraak gehad in het vastleggen van de verhaallijn. Tot mijn eigen verbazing heb ik een érg gewaagd pad gekozen voor het vervolg op Lucy en Max’ verhaal. Erg gewaagd en riskant … Niet makkelijk … Wellicht totaal niet wat jullie zouden verwacht hebben … Een dikke fail als het mislukt … Maar wel helemaal worth it als ik het goed krijg! Hoewel het dus niet zonder risico is, weet ik in mijn hart dat dit de enige juiste verhaallijn is om hun een waardig einde te geven. Of het een happy end wordt? Tja … Wat denken jullie zelf? 😉

4 thoughts on ““En, hoe gaat het met boek 3?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s