Filmrecensie: Mortdecai *

Ohja oeps, toch wel even vergeten een recensie te schrijven over de film die ik onlangs in de cinema zag: Mortdecai. Ik heb er nochtans een behoorlijk uitgesproken mening over …

mortdecai

Ik bedoel maar, als je 9 euro betaalt voor een film met Johnny Depp én (mijn persoonlijke favoriet) Ewan McGregor, verwacht je toch wel enig niveau. Mortdecai bewijst dat een goede cast écht niet kan compenseren dat het script door een randdebiel geschreven is. Deze film is bagger. Do not watch, I repeat: do not watch!

De “mopjes” landen als bakstenen en jawel, je dacht dat het onmogelijk was, maar voor een dikke anderhalf uur zal je een diepgewortelde haat voelen voor Johnny Depp. Hij stelt echt immèns teleur in zijn vertolking van de (weliswaar bewust karikaturale) aristocratische kunstzwendelaar Charlie Mortecai. En ik bedoel … dat zwarte stukje tape tussen zijn tanden, hoorde dat er als een realistisch spleetje uit te zien? Want, euh …

Het lijkt haast alsof Depp ditmaal te lui was om een typetje uit te vinden voor het personage en gewoon genoegen heeft genomen met een samenraapsel van zijn voorgaande rollen. Resultaat: awkward misbaksel. Gwyneth Paltrow is bovendien geheel ongeloofwaardig als Charlie Mortecai’s vrouw en zelfs Ewan McGregor kan de boel niet redden. Dat zegt genoeg, want Ewan McGregor is een held.

Wat kan ik er nog meer over zeggen? Deze film was de meest ongrappige fail die ik in lange tijd gezien heb. Ik kan het niet eens netjes verwoorden. Gewoon … Neen.

4 thoughts on “Filmrecensie: Mortdecai *

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s