Lancering: ‘Leesvoer van eigen kweek!’

eigenkweek

Groenten en fruit van eigen kweek kopen om lokale handelaars te steunen, is intussen al aardig ingeburgerd. In de zomer aardbeitjes van recht langs het veld kopen bijvoorbeeld, in plaats van geïmporteerde vruchten uit de winkel of gewoonweg knal dezelfde vruchten maar waaraan de groenteboer dan zelf minder verdient omdat de winkel natuurlijk ook nog een percentje moet hebben.

Maar hoe zit het met boeken van eigen kweek? Ik teel er namelijk zelf in mijn eigen kleine moestuintje der Young Adult Fantasy en probeer ook zo vaak mogelijk eens bij de ‘buren’ langs te gaan om daar een vers boek te plukken. Wat een smaak! Wat een voedingsstoffen! Wauw! (Ja ik heb het nog altijd over boeken hoor, en niet over tomaten … denk ik …)

Wil jij dit jaar ook wat meer vers leesvoer in plaats van alleen maar vertaalde, geïmporteerde boeken van auteurs die heel ver weg wonen? Hoeft er voor jou trouwens ook geen grote uitgeverij aan te pas te komen die een deel van de winst en de eer opstrijkt? Wil je net als de aardbeitjes langs de weg gerust rechtstreeks bij de auteur kopen, wanneer die in eigen beheer een boek heeft uitgegeven?

Doe dan mee aan de 2015-reading challenge ‘Leesvoer van eigen kweek!’ en steun zelfuitgegeven boeken van Vlaamse en Nederlandse auteurs. (Wie weet is de auteur wel je buurman?) Boeken van eigen kweek zijn van begin tot eind door de auteur zelf verwezenlijkt. Natuurlijk kreeg die hulp en ondersteuning van familie, collega’s, (online) vrienden etc, maar het eindproduct is toch puur en voor de volle 100% zijn of haar eigen creatie. Zoiets verdient onze steun als leesfanaten, toch?

PS1: Binnenkort nog VEEL meer tips en fautures over deze challenge, hier op Mijn B.I.E.B. natuurlijk! 
PS2: Ik wil zeker niet in het vaarwater komen van het immens populaire initiatief ‘Ik lees Nederlands’, maar denk dat selfpublished boeken toch nog een extra spotlight verdienen t.o.v. boeken met een reguliere uitgeverij. Hopelijk kan dit kleine initiatiefje daaraan bijdragen! 

7 thoughts on “Lancering: ‘Leesvoer van eigen kweek!’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s