De TBR-tag

Dankjewel Jessica van www.reviewsandroses.nl om me te taggen! 🙂

tbr tag

 1. Hoe organiseer je je To Be Read/Nog Te Lezen stapel?
  Sinds nog niet zo lang heb ik een stukje van mijn nieuwe, kleinere boekenkast gereserveerd voor de boeken die ik het dringendst wil/moet lezen. Werkt voor mij toch net iets beter dan de grote boekenkast moeten afspeuren naar NTL-boeken! Beetje meer overzicht op die manier. Delen van series laat ik wel bij hun reeds gelezen vriendjes staan, maar die weet ik zo ook wel te vinden ^^
 2. Bestaat je TBR/NTL vooral uit fysieke boeken of e-books?
  Fysieke boeken, zeker en vast. Op mijn e-reader staan er misschien nog een stuk of 6. Verwaarloosbaar ten opzichte van de papieren boeken die in de wachtrij staan :p
 3. Hoe bepaal je welk boek je als volgende gaat lezen?
  Een TBR-jar vind ik (voor mij persoonlijk dan) echt the worst idea EVER. Ik ga namelijk heel erg af op mijn mood van het moment om mijn volgende hap leesvoer te bepalen: heb ik zin in een boek met personages die ik al ken of wil ik een geheel nieuwe wereld betreden? Heb ik zin in acties, sci-fi, romantiek, heksen, magie, vampieren …? Of: moet ik echt dringend een recensie-exemplaar lezen, zoals momenteel het geval is 😀TBR1
 4. Het boek dat al het langst op je TBR/NTL stapel ligt? Hmm, moeilijke vraag … Misschien Forever van Maggie Stiefvater? Deel 2 las ik echt anderhalf jaar geleden ofzo, maar deel drie is nog steeds niet aan de beurt geweest. Ik ben geen superfan van Maggie Stiefvater-boeken (ze zijn altijd zo traaaaaaag) en daarom wacht ik dus tot ik nog eens zin heb in een saaier boek :’)
 5. Een boek wat je recentelijk hebt toegevoegd aan je TBR/NTL stapel? Argadwyn van Femke Dekker, die won ik onlangs bij NineSisters en ik ben er erg benieuwd naar ^^ Ook United van Nadine Allewijn is een recente toevoeging die ik snel hoop te kunnen lezen!
 6. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je alleen al wil lezen omwille van de mooie kaft? Oeps, dat zijn er best wat :p Onder andere The Chaos of Stars, Ashes of Twilight en Magic City.
 7. Een boek op je TBR/NTL stapel dat je waarschijnlijk nooit zult lezen? Violet van Abigail Gibbs. Het is zo’n dik boek dat ik vrees dat ik nooit zin zal hebben om erin te beginnen …
 8. Een boek wat nog niet is verschenen, maar waar je ontzettend naar uitkijkt? The Ruby Circle van Richelle Mead aaaaaaaaaah hoe loopt het af met Sydney en Adrian? 😮 😮 😮 Begin februari komt het boek uit en ik heb het alvast vooropbesteld bij Bol.com.tbr3
 9. Een boek op je TBR/NTL stapel dat iedereen al heeft gelezen? The One van Kiera Cass voldoet wellicht het best aan die beschrijving. Ik stel het almaar uit omdat ik het zo graag wil lezen, snap je?
 10. Een boek op je TBR/NTL stapel waar je het liefst nu meteen in wil beginnen? Gek genoeg is dat momenteel (maar ik zeg het je, dat verandert echt om de tien minuten bij mij, wispelturig als ik ben) ‘Alles telt’, een boek dat ik ooit eens gratis meenam op het Boekenfestijn. Ook heb ik de laatste 2 weken de immense drang om The Circle te herlezen.
 11. Hoeveel boeken staan/liggen er nu op je TBR/NTL stapel? Ik heb zo’n gevoel dat het pijn gaat doen om dit cijfer te typen … Maar oké, speciaal voor jullie ga ik wel even tellen. BRB. Oké, ik ben terug, en het valt eigenlijk best mee: 52 boeken, ongeveer. Eén boek per week van het jaar, dat moet misschien nog net lukken? Als ik geen boeken meer bij koop … wat, laat ons eerlijk zijn, onmogelijk is 😀

5 thoughts on “De TBR-tag

 1. 52 ongelezen boeken valt best mee 🙂 Ik heb er nog ruim 140 ongelezen in mijn kast staan :O Ik was echt benieuwd naar je invulling van deze tag (had je dan ook vandaag getagd), maar was blijkbaar te laat.. sorry 😛

 2. Je moet maar denken … als je al je eigen boeken hebt uitgelezen dan heb je geen nood-stash meer. Stel je voor dat je in de lappenmand ligt en niet in staat bent om de boekenwinkel of bibliotheek te bereiken, of dat er een gigantische sneeuwstorm is waardoor je het huis zelfs niet kan verlaten, of … Op DAT moment zal je heel blij zijn dat je TBR niet volledig is weggelezen. Kortom af en toe de voorraad aanvullen met nieuwe exemplaren is pure noodzaak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s