De totally random book awards 2014

Beste boek van 2014, slechtste boek van 2014 … Oké, maar sommige boeken verdienen een kroontje of narrenhoed omdat ze uitblinken niet in geweldigheid of slechterigheid (mooi woord, Vanessa), maar gewoon omdat ze iets uitzonderlijk hebben dat me is bijgebleven het afgelopen leesjaar. Daarom deze zeer willekeurige book awards in de meest random categorieën aller tijden!

randombookawards

Meest stereotypedoorbrekende boek: Magnetar van Mara Van Ness, genomineerd dankzij de biseksuele/homoseksuele personages in een hoofdrol!

Meest overrated boek van het jaar: Eerste genomineerde is Half Bad van Sally Green. Na het lezen had ik echt zoiets van: was het dit maar? En dit zou een nieuwe hype moeten worden? Geeuw. Tweede genomineerde is Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, want wat een saai boek – helemaal niet wat ik verwacht had.

Meest ‘that escalated quickly’-boek: Het Godinnenoffer van Aimée Carter. Ik wil niets spoiler, maar euh, ja: that escalated quickly van een verliefd schoolmeisje naar een *pieeeep* (spoiler :p)!

Meest emotioneel geladen boeken: 2 nominaties in deze categorie: Vergeet mij (niet) van Manon Meijer – een lieflijk boek over rouwverwerking en openbloeien in een originele fantasysetting – en Pandemonium van Lauren Oliver, het vervolg op Delirium waarin Lena het zowel fysiek als mentaal erg zwaar te verduren krijgt.

Meest awesome setting in een boek: Origin van Jessica Khoury, omdat ik echt het gevoel heb dat ik een week in het regenwoud geleefd heb met Pia! (zonder muggenbeten achteraf – score!)

Meest teleurstellende vervolg: Outside In van Maria V. Snyder. Deel 1 vond ik super, maar het tweede deel in deze duologie stelde me helaas behoorlijk hard teleur …

Meest mysterieuze hoofdpersonage: Verslaving van Patricia Bonilla, genomineerd dankzij hoofdpersonage Jesmee waar je soms kop noch staart aan krijgt! Dat maakt dit boek van eigen bodem erg verrassend (en ook realistisch want wij vrouwen zijn nu eenmaal wispelturige wezens, haha) om te lezen.

Meest frustrerende einde: The Circle van Dave Eggers, want wtf is die Mae toch voor een trut eigenlijk???

Meest Twilighteske boek van het jaar: Flame van Bernice Berkleef. Als je de Cullens net zo hard mist als ik dat doen, moet je Flame zeker een kans geven in 2015!

Meest aantal memorabele personages in één boek tesamen: Into The Still Blue van Veronica Rossi: Roar, Marron, Loran, Aria, Perry … Zelfs Brooke en Soren vond ik leuk op het eind! Een tweede nominatie in deze leuke categorie gaat naar Cress van Marissa Meyer want Thoooorne, Scarlet, Cress, Wolf, Iko … ❤

Meest hartbrekende einde: Tiger’s Quest van Colleen Houck. Wat 😦 Waarom 😦 Omg hoe gemeen 😦 Arme Kelsey 😦  (Iets welbespraakter kan ik nog altijd niet uitbrengen over dit einde! Gelukkig was het niet het laatste deel in dit saga!)

Meest ‘ik snap er niets van’-boek: Spoorloos van Salla Simukka, hahahaha, ik snapte er echt niets van!

Meest memorabele openingszin: Stof & Schitteringen van Kelly Van der Laan: “Ik arriveerde in een wolk van stof en schitteringen”. Altijd leuk als de titel ergens terugkomt in een boek, en al helemaal als dat meteen de eerste zin is!

Meest paarse cover: Endlessly van Kiersten White. Paarsheid moet beloond worden, toch?

6 thoughts on “De totally random book awards 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s