TTT: Top 10 beste films uit 2014

Ik had al een lekker luie blogpost klaarstaan voor vandaag, maar toen ik de TTT-lijstjes van anderen zag passeren, kreeg ik toch ook weer zin om ook mijn top tien samen te stellen. Dat gezegd zijnde ben ik MOE! Maar dat zijn we vandaag allemaal, dus ga gerust een dutje doen (I know I will) … nadat je deze TTT gelezen hebt!

snowpiercer-poster

 1. Snowpiercer – Niet zomaar dé beste film van 2014, sowieso ook gewoon één van de beste films allertijden!
 2. Oculus – Er zijn niet veel horrofilms die je echt kan bestempelen als degelijke kijkwaar, maar Oculus is intelligent, goed geacteerd en origineel. En ja, ook een tikje angstaanjagend zoals het hoort!
 3. The Grand Budapest Hotel – Ik houd van films als deze! Een waanzinnig levensverhaal met kleurrijke sets, goeie acteurs en dialogen waardoor je ‘wat? watwat? huh?’ gaat zeggen.
 4. Divergent – Ik blijf erbij: de film was BETER dan het boek! Ze hebben het echt fantastisch aangepakt met deze verfilming dus applausje daarvoor.
 5. Maleficent – Doe je het voor de mooie special effects, het magische verhaal of gewoon voor Angelina’s jukbeenderen? Voor al wie van sprookjes houdt was dit de topper van het jaar!
 6. Pompeii: Kreeg niet zo’n fantastische reviews, maar ik was wel enthousiast over Pompeii. Hoe kan het ook anders met Emily Browning, Kit Harrington en een lavaspuwende vulkaan in de hoofdrollen?
 7. A Winter’s Tale: Een zeer onverwacht pareltje. Pure filmmagie van de bovenste fantasieplank!
 8. How to train your dragon 2: Deel 1 vond ik niet zo memorabel, maar het tweede deel was wel erg leuk.
 9. Mockingjay part 1: Ochja, Mockingjay mag er dan toch ook bij … Nipt! 🙂
 10. The Maze Runner: The book was better … mag ach, de film was ook zeker goed te pruimen! (Kortom: ik had geen inspiratie meer dus ben ik voor de laatste 2 maar voor de YA-verfilmingen van ‘t jaar gegaan :D)

 

Winter's_tale_(film)The-Grand-Budapest-Hotel-Poster

5 thoughts on “TTT: Top 10 beste films uit 2014

 1. Nu weet ik wel dat ik zelden in de cinema geraak, maar ik heb in twee blogposts de film ‘Snowpiercer’ zien passeren en die is echt helemaal aan me voorbij gegaan terwijl het me een heel bijzondere film lijkt. Er zijn er nog zoveel die ik eigenlijk eens moet zien, maar vermits boeken altijd op nummer 1 staan bij me, vrees ik dat dat Nog te zien-lijstje steeds maar langer zal worden. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s