TTT: Top Tien boeken die ik in 2015 echt een keer moet lezen

Nogmaals een prettige kerstdag gewenst aan al wie dit leest (hopelijk heb je boeken cadeau gekregen!) maar laten we toch maar snel overgaan naar de orde van de dag voor je weer naar een feestje moet vertrekken en de kroketten koud worden: de TTT!

Welke tien boeken wil ik zeker gelezen hebben komend jaar? Een vooruitblik naar mijn – hopelijk – toekomstige ‘gelezen’ stapel!

2015boeken

 1. Verwelken/Wither – Lauren DeStefano: Dit boek was het eerste dat ik op mijn (to read’-lijstje van Goodreads zette toen ik pas een account had. Al geleden van 31 mei 2012 intussen, en nog steeds niet gelezen – een schande! Intussen heb ik het boek wel gekocht dus 2015 wordt sowieso het jaar waarin ik er eindelijk aan begin. Hallelujah!
 2. Tiger’s Destiny – Colleen Houck: Eén van die boeken die ik almaar uitstel omdat ik er gewoonweg té hard naar uitkijk … Kennen jullie dat? Ik ben echt verliefd op de Tiger Saga, dus 1) het moment om eraan te beginnen moet echt perfect zijn & 2) ik wil er niet aan beginnen want dan eindigt het ook! Aaaaah!
 3. Cruel Beauty – Rosamund Hodge: Ooist beloofde ik nog heel plechtig op Twitter dat dit boek zo geweldig klonk en zo’n prachtige cover had, dat ik meteen aan de Waterstone’s zou staan de eerste dag van verkoop in België. Ahum, bijna een jaar later staat ‘ie nog steeds niet in mijn kast.
 4. United – Nadine Allewijn: Nog maar net uitgekomen bij dezelfde uitgeverij als mijn boeken (Brave New Books), maar nu al erg hoog op mijn verlanglijstje! Ik geniet er echt van om andere selfpublished boeken te ontdekken, dus dit boek staat zeker op mijn ‘hebben hebben hebben’-lijstje voor volgend jaar.
 5. The One – Kiera Cass: Nog zo’n geval als Tiger’s Destiny: ik kijk er gewoon té hard naar uit en wacht en wacht en wacht maar op de perfecte timing die nooit lijkt te komen … Ik moet er gewoon eens eindelijk een dag in beginnen in 2015!
 6. Vrees me/Shatter me: Veel mensen vinden het ongelofelijk dat ik deze topper nog niet gelezen heb, maar tja, weer zo’n gevalletje als nummer 1. Ik wil ‘m al heel lang heel graag lezen (ook al sinds mei 2012), maar toch komt het er niet van. Stiekem hadik gehoopt dit boek voor Kerst of m’n verjaardag te krijgen, maar no such luck :-p
 7. Enders – Lissa Price: Jaren geleden won ik deel 1 bij de intussen nogal een stille dood gestorven Young Adult Book Posse (Facebookgroep van WPG), maar deel 2 heb ik nog altijd niet gelezen. Het boek is ook gewoon belachelijk duur, en zo super vond ik deel 1 zeker niet. Ik heb wel enkele boekenbonnen gekregen de laatste tijd dus wie weet koop ik ‘m daar eindelijk eens mee?
 8. Mystic City – Thoe Lawrence: Dit boek kocht ik erg spontaan en erg enthousiast. Toch staat het alweer een hele poos te verstoffen in de boekenkast … Zonde, want de cover is zooooo mooi en ik ben er echt benieuwd naar!
 9. De Ijzerproef – Holly Black & Cassandra Clare: Dit is weer zo’n geval van “ik loop achter op de hype”. Maar natuurlijk wil ik dit boek supergraag lezen, ik ben gewoon nog even aan het wachten tot ik echt ‘in the mood ben’ voor dat soort van verhaal.
 10. The Book of Life – Deborah Harkness: “Aaaaaaah, ik moet NU METEEN weten hoe het afloopt met mijn geliefde Matthew en Diana!” Maar zoals je al kan raden, staat ook dit boek maanden later nog ongelezen in de kast. Langs de ene kant wil ik echt weten hoe het afloopt, langs de andere … het is zo’n dik boek en wie weet valt de eerste helft weer tegen zoals bij Shadow of Night. Maar in 2015 komt ‘ie sowieso aan de beurt – dat beloof ik!

9 thoughts on “TTT: Top Tien boeken die ik in 2015 echt een keer moet lezen

 1. de ijzerproef staat ook op mijn lijstje voor 2015 🙂 Schaduw van de nacht ligt hier klaar om te lezen. ik vond deel 1 goed, maar deel 2 is wederom zo’n dikke pil en ik blijf het maar uistellen :/

 2. Ik heb net als jij wel Starters gelezen, maar Enders nog niet. Misschien moet ik daar toch eens een keertje aan proberen te denken. Het laatste deel in de Touching Juliette-reeks van Tahereh Mafi staat ook nog ergens op dat ‘ooit eens’-lijstje, net als ‘Samensmelting’ van Veronica Roth. Gelukkig is de beruchte spoiler volledig aan me voorbij gegaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s