TTT: Top 10 favoriete boeken uit mijn jeugd

jeugdboeken

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je misschien al van mij dat ik in het pre-Twilight-tijdperk echt jarenlang geen boek heb aangeraakt. Alleen als we boekbesprekingen moesten maken sloeg ik met grote tegenzin een boek open. Er is duidelijk heel wat verandert sinds toen, hé 😉

Toch wou ik voor deze TTT van De Lady Library mijn best doen om na te denken over de boeken die ik wel met plezier gelezen heb, voor mijn leesinterbellum (van 13 tot 18, zeg maar). Want voor mijn tienerjaren las ik wel regelmatiger. Maar of ik aan tien ga geraken … ik vrees ervoor 😀 Here goes nothing:

  1. Voor Paulien – Paul Kustermans: Een typisch jeugdboek van een Belgische auteur, dat waarschijnlijk door heel wat mensen al dan niet verplicht gelezen is op de schoolbanken. Ik weet nog hoe eng en oneerlijk ik het vond dat Paulien in de koolmijnen moest werken. Dit boek is me dan ook lang bijgebleven. Ik las het toen ik een jaar of tien/elf was, vermoed ik.
  2. Kappen – Carry Slee: Dit boek las ik ooit eens voor een boekbespreking, ik denk in het eerste middelbaar? Toen moesten we er een creatief iets rond maken, dus ik tekende een alternatieve book cover: dat was iemand die een camera vasthield en in de cameralens werd een scène uit het boek weerspiegeld. Ik herinner me alleen maar nog de naam Indra, die ik destijds erg mooi vond, en dat er iets met die camera was, en een leerkracht die nogal ongepaste dingen deed? Dat is het zowat :p
  3. Paniek – Carry Slee: Ik … dènk dat ik deze ook gelezen heb, maar om heel eerlijk te zijn weet ik het niet meer zo goed :’) Oh help, en we zitten nog maar aan nummertje drie! Ik ga het niet halen, jongens!
  4. De Griezelbus – Paul van Loon: Ja ja ja, deze heb ik héél zeker gelezen! Ik weet zelfs nog waar ze stonden in de bib, want dat was dan zo’n heel rijtje van griezelbusboeken. Waarschijnlijk heb ik er dus wel meerderen van gelezen … I guess? 😀
  5. Bolbliksem – Anthony Horrowitz: Oké, schaamtelijke bekentenis – ik heb geloof ik alleen maar gedaan alsof ik dit boek gelezen heb, omdat mijn vriendje van uit het eerste middelbaar fan was van deze auteur :’) Ik ben er wel in begonnen hoor … Boek cadeau gekregen van mijn vader zelfs … Maar euh, tja, denk niet dat ik erg ver geraakt ben, haha. De film met Alex Pettyfer heb ik overigens wèl uitgekeken :’) En woohoo: we zitten al aan 5! Ik ga het nog wel halen hoor. Misschien …
  6. De Dromenkoning – Anne Rutye: Voor er Dromendochter en de Ijzerkoning waren, was er De Dromenkoning. Dit boek kocht ik op een lokaal boekenmarktje voor een spotprijs – het was gedumpt uit de bib geloof ik. Hoewel ik weet dat ik dit boek gelezen heb, zegt de beschrijving me eigenlijk helemaal niets … Maar goed, we gaan ervan uit dat ik het een leuk boek vond, voor ‘t gemak.
  7. Oké,
  8. ik weet echt
  9. niets meer,
  10. sorry :p

Nou, ik ben toch behoorlijk trots op mezelf dat ik tot 6 geraakt ben 😀 Heb jij één van deze boeken gelezen?

3 thoughts on “TTT: Top 10 favoriete boeken uit mijn jeugd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s