SSS: Super 6 meest afschuwelijke boekcovers

Hahaaaa, wat een leuke SSS weer deze week! Want we mogen lekker gemeen zijn en lelijk boekcovers pesten. *kwaadaardig lachje* Neen, eventjes serieus: er is echt geen enkel excuus voor hoe lelijk deze covers zijn en daar mag gerust even op gewezen worden. #sorrynotsorry. Als je deze exemplaren in de boekhandel ziet liggen, loop je toch gewoon keihard de andere kant op?

PanfluitGoudenNoten

 1. Panfluit met gouden noten – Marina Defauw: Toen ik destijds een uitgeverij zocht voor Tweedehands Vleugels, kwam ik terecht bij de uitgeverij van dit boek. Sorry dat ik geen groter prentje kon vinden, maar in ‘t klein is het al erg genoeg. Volgens mij gemaakt door een 60-plusser in zijn eerste les Photoshop. Dit is dus een recent uitgegeven boek … voor young adults! Yikes! 9789462420212_0
 2. Fairytale Lacrima – Marina Theunissen: Oké, het is waarschijnlijk een beetje gemeen van mij om deze cover af te breken, gezien die door een 14-jarig meisje getekend is voor het boek van haar moeder. En ik wil echt niet zeggen dat ze niet mooi kan tekenen! Het is echt knap gedaan hoor … maar niet voor een officiële book cover. Ik zag deze in de Standaard Boekhandel liggen onlangs en tja, neen, sorry, van uit een marketingstandpunt snap ik deze zet echt niet. Dat komt misschien sympathiek, maar toch zeker niet professioneel over. shitkickers
 3. Shit kickers and stiletto’s – Rita Sawyer: Deze kwam ik heel random tegen op Goodreads, maar haha: die titel alleen al :’) De slecht gephotoshopte cover maakt het er zeker niet beter op. Zo tacky!16038301
 4. Overstroomd – Eva Moraal: Van de inhoud was ik geen grote fan, maar van de cover al helemaal niet. Brown book covers make me sad  😦 Echt een afschuwelijke kleur, ik wil ‘m amper aanraken – lijkt wel alsof je er één of andere besmettelijke ziekte van gaat krijgen. Het lettertype en design op zich vind ik nochtans wel tof, maar de kleur is een big no-no. 18241651
 5. Enders – Lissa Price: Onlangs wou ik Enders graag kopen, gezien het echt al 2 jaar ofzo geleden is dat ik Starters las en ik nu toch wel zo stilaan benieuwd werd naar het vervolg. Helaas kon ik alleen de versie met deze cover vinden op Bol.com en heb ik vriendelijk bedankt: die hoef ik echt niet in mijn boekenkast te hebben staan hoor, dan koop ik de ebook wel. Zo … rood. Zo … lelijk! Net een personage uit een oud computerspelletje waarbij ze vergeten zijn de base graphics in te kleuren. 10857048
 6. De Hongerspelen – Suzanne Collins: Oké, deze cover is zeker niet lelijk (best mooi zelfs), maar ik word er echt razend agressief van dat er een meisje met groene ogen op afgebeeld staat. WIE IS DATTT??? Komaan mijnheer of mevrouw de grafisch ontwerper, had je het boek echt niet even kunnen lezen? The whole world read it and KNOWS that Katniss has gray eyes! En nu sta jij dus voor schut in deze SSS. Frustratie voor mij en afgang voor jou.

16 thoughts on “SSS: Super 6 meest afschuwelijke boekcovers

 1. het klinkt misschien wat grof maar die cover van panfluit met gouden noten is echt verschrikkelijk :O ik zou het dus nooit uitkiezen als ik die cover zie liggen ( misschien zonder bril als het heeeel erg donker is ) spijtig want het kan een heel goed verhaal zijn :/

 2. Brrrr, wat een covers. Die van de Hongerspelen vind ik oké, maar ik snap je redenering wel haha. Ik beoordeel boeken ook écht wel op de cover (vooral in de eerste gevallen), dus die zou ik nooooooooooit lezen.

 3. Ik vind Overstroomd wel een gave opvallende cover eigenlijk, maar verder ben ik het met je eens. Ik vind die cover van de Hongerspelen ook raar ja, ze lijkt totaal niet op Katniss of zo…

  • De eerste staat idd voor een reden op de eerste plek, haha 😀 Als het nu nog iets uit de eighties was ofzo kon ik het nog vergeven, maar da’s dus niet het geval. En ja … bruin … niet zo mijn kleurtje wat boekcovers betreft 😀

 4. Auw, daar zitten er echt wel erge tussen. Ik kan me trouwens net als jij echt ergeren wanneer de afgebeelde personen op een cover totaal niet overeen komen met de karakters uit het boek.

 5. Met de meeste covers ben ik het wel eens, maar die van Overstroomd vind ik juist erg mooi! Van de bruine kleur krijg ik ook niet een ontzettend blij gevoel maar ik vind het wel heel goed bij het boek passen!

 6. Ik vind Overstroomd juist een ontzettend goede cover hebben. Ontzettend sfeervol en passend bij de setting van het boek. Ik hou er wel van als vormgevers een risico durven te nemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s