TTT: Top tien trends in boeken die ik beu ben

Op de valreep doe ik vanavond nog snel even mee met de TTT van de dag, georganiseerd door De Lady Library zoals jullie intussen wel al weten. Benieuwd welke boekentrends wat mij betreft wel weer eventjes onder een steen mogen kruipen voor de komende vijf jaar? Lekker oogrollen geblazen!

tumblr_n2cd4sSvDK1s46wyqo1_500

 1. Een love triangle met 2 jongens en 1 meisje: waarom zijn het nooit twee meisjes die om een jongen vechten, vraag ik me dan af? Meisjes zijn veel bitchier als rivalen dan jongens!
 2. Iemand die z’n jongere zusje/broertje moet redden: Jaja, I volunteer as tribute, dat hebben we nou wel gehad.
 3. Kwaadaardige engelen: Plot twist! De engelen zijn geen lieve celestiële wezens, maar kwaaie gemenerikken met zwaarden en evil powers! Dubbel plot twist: in mijn boek zijn ze wel gewoon lieverdjes die niets anders doen dan de mensheid beschermen, hoera 🙂
 4. Hervertellingen van sprookjes: Op de Lunar Chronicles na, heb ik het niet zo voor hervertellingen van sprookjes. Het blijft toch altijd een tikje voorspelbaar, neen? Nochtans ben ik ook wel benieuwd naar Cruel Beauty … Twijfelgevalletje dus, dit puntje.
 5. Trilogieën: Deze heb ik zien opduiken in heel wat andere TTT-lijstjes, en hoewel ik zelf een trilogie aan het schrijven ben (#sorrynotsorry), ben ik ze intussen ook wel wat zat om eerlijk te zijn. Meer standalones please!
 6. Maagdelijke hoofdpersonages: Ik maak me hier ook vaak schuldig aan, maar eigenlijk is het helemaal niet zo realistisch meer in deze tijd dat 17-jarige hoofdpersonages nog geen relaties en seks hebben gehad. Offf heb ik een te ‘losbandig’ beeld van de jeugd van tegenwoordig?
 7. Boeken door 2 auteurs: Misschien geen supergrote trend (ik denk bv. wel aan Eve & Adam, Magisterium, Beautiful Creatures) maar ik heb over het algemeen een hekel aan boeken die door 2 auteurs geschreven zijn. Het wordt al snel too much omdat 2 mensen hun visie en stijl erin proppen.
 8. John Green: Le sigh. Hij heeft wat fictieve tieners vermoord. Get over it. (Auw jongens, niet zo met dingen gooien naar mij – AUW DAT WAS EEN STOEL!)
 9. Novelles: Meestal laat ik ze aan me voorbijgaan, zelfs wanneer het er zijn uit een reeks die ik nochtans wel geweldig vind. Als het afgesloten is voor mij, hoef ik er ook niet meer direct naar terug (dat boek van ‘Four’ uit Divergent bijvoorbeeld). Wel zonde soms.
 10. Twilight-haters: “Echte vampieren glitteren niet, alleen de vampieren van Anne Rice en Charlaine Harris zijn echte vampieren!” Neen jongens, vampieren bestaan niet en auteurs mogen er mee doen wat ze willen. Nèh.
 11. BONUS: Sprekende dieren. Neen, dit is geen Disney-film.

5 thoughts on “TTT: Top tien trends in boeken die ik beu ben

 1. Haha herkenbaar 😀 Met trilogieën, love triangles en maagdelijke hoofdpersonages heb ik het eigenlijk ook zo wel wat gehad. (tenzij iemand met een geweldig nieuwe invalshoek komt natuurlijk)

 2. Haters in het algemeen vind ik eigenlijk best een goed punt 😛 En ik zal niet met stoelen gooien, ik ben namelijk ook geen super fan van John Green (komt misschien door de vertalingen, maar Het Grote Misschien en Will Grayson Will Grayson was ik niet echt enthousiast over).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s