Are you the One?

areyoutheone

Sinds kort speelt ‘Are you the One’ opnieuw op MTV en zitten mijn zus en ik weer wekelijks aan het scherm gekluisterd voor onze guilty pleasure. In dit programma worden 20 à 21 singles in een huis gezet samen met hun ‘perfect match’. Als ze allemaal hun ideale partner (zoals berekend volgens een matchmaking-computerprogramma) kunnen vinden, winnen ze een miljoen.

Misschien een rare plek om liefdesverhaalinspiratie op te doen, in een reality dating show van MTV, maar ik kan het niet helpen!
Oké, er wordt heel wat afgevloekt, getwerkt, halfnaakt rondgeparadeerd en naar de Boom Boom Room gegaan met non-matchen, maar op een elementair niveau vind ik het ook echt wel een romantisch programma. (Am I a hopeless romantic or what?)

Ik vind het gewoon zo mooi om te zien hoe echte mensen (geen acteurs of fictieve personages!) op slag verliefd worden wanneer ze voor het eerst een praatje slaan. Na 2 afleveringen zijn er al meteen 3 koppels die *BAM* denken dat ze de ware beet hebben.
De kans is groot dat de liefde binnen een paar aflevering al weer voorbij is met veel gejank en stoelen gooien tot gevolg, maar kom, ‘t is voor eventjes toch schoon hé, die love at first sight.

Zo werd één duo naar de Truth Booth gestuurd (hier kunnen ze bevestiging krijgen of ze een match zijn), maar de jongen van dit duo had een oogje op een ander meisje in het huis. Toen ze er weer als een non-match uitkwamen, ging hij naar zijn echte vlam en kuste hij haar voor het eerst in het bijzijn van het hele huis omdat hij zo opgelucht was dat hij nog een kans had met haar. Awww!
Een ander stel bekokstoofde dan weer een gans complot om hun liefde geheim te houden, en nog een ander heeft gewoon echt keigoede conversaties terwijl ze elkaar aankijken van ‘Damn, I might love you’ (of euh, take you to the Boom Boom Room). En dat vind ik dan zoooo schattig ^_^

Het vorige seizoen had overigens een echte liefdesmatch tot gevolg: ze gaan trouwen en verwachten hun eerste kindje! Dus misschien is het toch gewoon oké dat ik inspiratie voor mijn liefdesverhaallijnen haal uit deze nogal foute reality show.
In dat geval moet ik het eigenlijk niet langer een ‘guilty pleasure’, maar wel gewoon research noemen!

Kijken jullie naar Are you the One op MTV?

3 thoughts on “Are you the One?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s