De ‘out of my comfort zone’ TBR

Met Verkikkerd van Lisette Jonkman las ik deze zomer voor het eerst een chicklit, maar er zijn nog genoeg boeken in genres die nèt buiten mijn comfort zone liggen die ik toch eens een kans wil geven. Dit zijn de kandidaten voor mijn volgende avontuurlijke leesexcursie. (Ja, als je mij een beetje kent: best avontuurlijk voor me!)

Welk boek raad jij me aan?

It’s kind of a funny story van Ned Vizzini

Funny_Story_frontWaarover? Ambitious New York City teenager Craig Gilner is determined to succeed at life – which means getting into the right high school to get into the right job. But once Craig aces his way into Manhattan’s Executive Pre-Professional High School, the pressure becomes unbearable. He stops eating and sleeping until, one night, he nearly kills himself.

Craig’s suicidal episode gets him checked into a mental hospital, where his new neighbors include a transsexual sex addict, a girl who has scarred her own face with scissors, and the self-elected President Armelio. There, Craig is finally able to confront the sources of his anxiety.

Waarom? Dit boek wil ik eigenlijk al lezen sinds ik de film heb gezien, omdat die echt indruk op me maakte. Ik ben zelf iemand die nogal anxious kan zijn zonder echte reden en hoewel ik niet extreem perfectionisch ben zoals het personage uit dit boek, snap ik (in gelukkig veel mindere mate) wel hoe hij zich ongeveer moet voelen.
Dit boek verleent de lezer volgens mij wel een interessante inkijk in de gevoelens van een tiener met anxiety issues. Alleen, dat het boek semi-autobiografisch is en dat de auteur intussen helaas zelfmoord gepleegd heeft, is wel niet zo bemoedigend …

Fangirl van Rainbow Rowell

16068905Waarover? For Cath, being a fan is her life—and she’s really good at it. She and her twin sister, Wren, ensconced themselves in the Simon Snow series when they were just kids; it’s what got them through their mother leaving.

Cath’s sister has mostly grown away from fandom, but Cath can’t let go. She doesn’t want to. 
Now that they’re going to college, Wren has told Cath she doesn’t want to be roommates. Cath is on her own, completely outside of her comfort zone. She’s got a surly roommate with a charming, always-around boyfriend, a fiction-writing professor who thinks fan fiction is the end of the civilized world, a handsome classmate who only wants to talk about words… And she can’t stop worrying about her dad, who’s loving and fragile and has never really been alone. For Cath, the question is: Can she do this?

Waarom? Tja, een fangirl zijn èn graag schrijven is natuurlijk wel herkenbaar voor me! En natuurlijk ook omdat ik al zooooo veel goeds over dit verhaal en de schrijfstijl van de Rainbow Rowell gehoord heb. De cover vind ik ook wel leuk. Hmm ja, ik ben er wel benieuwd naar.

12 thoughts on “De ‘out of my comfort zone’ TBR

  1. Deze boeken lijken me ook wel interessant. Fangirl heb ik vooral nog niet gelezen omdat het zo gehyped werd, en ik ben dan weer juist degene die het dan niet gaat lezen totdat het minder bekend wordt 😛 Maar ach, als het over een Fangirl gaat zou ik het vast wel een leuk boek gaan vinden 🙂

  2. Fangirl is super! Echt heel erg herkenbaar en goed geschreven. Het is een luchtig verhaal, maar er zit ook wel enige diepgang in en het is snel weg te lezen, heerlijk!
    It’s Kind of a Funny Story heb ik nog niet gelezen, maar wel veel goede dingen over gehoord.

  3. Beide boeken staan op mijn nog-te-lezen lijstje. Fangirl ben ik heel benieuwd naar omdat het onderwerp zo lekker anders is dan van de meeste YA boeken 🙂

  4. Fangirl is echt leuk! Ik kwam ‘m een keer bij de Waterstone’s in A’dam tegen en kon ‘m — als GW/HP/Torchwood/…-fangirl — natuurlijk niet laten liggen. Het is geen literair meesterwerk maar wel gewoon ontzettend leuk. Van mij kreeg ie dan ook vijf sterren op Goodreads. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s