Huishoudoverlevingstips voor de drukbezette boekenworm

Nu ik weer aan de slag ben als interimmer (bijhorende klaagzang in deze blogpost), hebben twee dingen nogal te lijden onder mijn nieuwe drukbezetheid: het huishouden en de TBR-stapel! Gelukkig heb ik enkele manieren gevonden om beiden te combineren …

huishouden

  1. De was doen: De was doen is de beste huishoudactiviteit voor een boekenworm die om leestijd verlegen zit. Wanneer je partner/moeder vraagt welk taakje jij deze week voor je rekening wilt nemen, moet je dus zeker dibs callen op deze hier. Want hup, je propt gewoon de vuile was in de trommel, en tussen het insteken en uithalen heb je gemiddeld zo’n twee uur leestijd (afhankelijk van wat je wast op welke stand, natuurlijk). Scooooore!
  2. Ovenschotels bereiden: Als het jouw beurt is om het avondeten te bereiden, kies dan voor een traag garende ovenschotel. Eigenlijk net dezelfde reden als hierboven (al steek je best geen vieze sokken in je oven): je smijt wat ingrediënten bij elkaar, zet de timer lekker lang, en tijdens het wachten kan je lezen à volonté. Wel kijken dat je niet te zeer wordt opgeslorpt door je boek en dat het eten dan aanbrandt. Bon appétit!
  3. Stofzuigen: Deze tip is helaas alleen maar van toepassing als je net als ik een stofzuigrobot hebt, want anders is stofzuigen natuurlijk een rotklus waartijdens je echt niet aan lezen kan toekomen tenzij je heel erg acrobatische stofzuigtechnieken onder de knie hebt. Helaas is mijn eigen robotje momentee on the fritz, maar normaal gezien bromt dat ding dus lekker rond terwijl ik in de zetel lig met mijn boek. Ah ja, anders loop ik hem toch maar onder de voeten hé! Het lawaai dat ‘ie maakt moet je wel even voor lief nemen …
  4. Het kleinste kamertje: Als je echt wanhopig bent voor wat ongestoorde leestijd, kan je je boek nog altijd mee nemen naar het kleinste kamertje. Niet bepaald een huishoudelijk taakje, maar het moet ook gebeuren!

Happy Household Reading y’all!

4 thoughts on “Huishoudoverlevingstips voor de drukbezette boekenworm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s