Ontdekt: CustomJewels.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maandagochtend (een tijdje geleden). Ik verlaat mijn appartementsblok en bots bijna tegen de postbode op. “Oeps, sorry!” Ik zie hem wegfietsen en staar naar mijn brievenbus. Al moet ik eigenlijk echt vertrekken, kan ik mijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken … Zou mijn pakje van Custom Jewels er al zijn?

Ik drentel wat rond de voordeur tot de postbode wat verder weg is en ga rap-rap terug naar binnen om de post uit te halen. Een klein wit, vierkanten pakketje wacht me op. Binnenin steekt er een zwart organzazakje met – ja! -mijn zelfsamengestelde bedelarmbandje … And it’s perrrrrrfect!

Sinds kort kan je bij Custom Jewels, dé webshop voor fandomjuwelen, je eigen armbandje samenstellen. Je kan de soort en zelfs lengte van je bandje kiezen en daarbij dan tot 17 bedels.

Ik koos voor: een draakje, een VA-vampierenstaak, een kruisboog, een schupje, een uiltje, een schildpadje en een wensbotje. Jaloers? Don’t be! Je kan er zelf ook eentje samenstellen en het kost helemaal niet veel! (Die van mijn kostte € 9,50 en de verzending was gratis, ook naar België + supersnel geleverd).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hieronder highlight ik 10 leuke en iets minder voordehandliggende fandombedeltjes!

 1. Het wensbotje: Madrigal uit Dromendochter/Daughter of Smoke & Bone droeg haar wensbotje rond haar hals, jij draagt het rond je pols. Make a wish? Hope is the real magic!
 2. De laptop: Voor fans van Rainbow Rowell’s Fangirl die zelf ook wel eens graag een stukkie fanfiction typen.
 3. De draak: Is dit misschien Corra, de firedrake van Diana Bishop uit Allerzielen/All Souls van Deborah Harkness? Of zie jij er eerder Smaug in? Ah neen, het is toch overduidelijk Hopper uit Bloodlines!
 4. De kruisboog: Alison Argent (Teen wolf) zou trots zijn dat je iets rond je pols hebt waarmee een stoere meid zoals jijzelf zich tenminste kan verdedigen tegen al die Oni en hondsdolle weerwolven en zo.
 5. De slang: Héééé, Fanindra is zilver geworden! Deze sympathieke slang uit de Tiger Saga van Colleen Houck mag niet rond je pols ontbreken als je al je quests wilt overleven.
 6. De boom: Voor iedereen die in Amity (Divergent) zit. Perfect te combineren met rode en gele kledij dus! En een sneetje met peace serum gedrogeerd brood, want waarom ook niet.
 7. De motorcycle: Jij ziet een motorcycle, ik zie een motorcycletattoeage met een vlammend skelet en een piratenpapegaai op z’n schouder. Adrian Ivashkov (Bloodlines) zou jaloers zijn! Sydney Sage daarentegen …
 8. Het sneeuwvlokje: Fans van Shiver van Maggie Stiefvater zullen dit aandenken aan de winter graag dicht bij hun hart, euh pols, willen dragen.
 9. De zeilboot: Want Joey en Pacey uit Dawson’s Creek zullen altijd je main ship zijn. Haha, snap je ‘m? Ship? Shiiiiip?
 10. De vleugel: Als Max (Tweedehands Vleugels) je vleugels steelt, heb je deze tenminste nog! Wat dacht je nu, dat ik mijn eigen boek hier niet tussen zou zetten? 😉 Think again! Deel twee in de Vleugels Trilogie heet ook heel toepasselijk Zilveren Vleugels. Coinkidink? I think not!

Hup, begin al maar samen te stellen! Op naar Custom Jewels.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Weet je niet hoe breed je pols is en heb je geen lintmeter in huis? Neem de dichtsbijzijnde USB-kabel, wikkel ‘m rond je pols en houd bij waar de twee einden elkaar raakten. Dan surf je naar http://iruler.net/ en meet je het stuk USB-kabel dat je afgemeten hebt! (Want gewoon een lintmeter en/of een lat hebben is natuurlijk zooooo 1994). Ik mat 17cm en m’n armbandje past echt perfect! #happycustomer

10 thoughts on “Ontdekt: CustomJewels.nl

 1. Super leuk! Ik draag zelf nooit vaak sieraden maar zo’n armbandje zou ik wel willen hebben 😀 Misschien dat ik er binnenkort eens eentje ga samenstellen ^^

 2. Die webshop is superleuk én ook een beetje gevaarlijk door hun aanbod. Zelf kocht ik er een Harry Potter halsketting en armband. Beide met de snitch als thema. Die van de halsketting is meteen ook een horloge dus dat heb ik als excuus gebruikt om de aankoop te verantwoorden vermits mijn horloge al een eeuwigheid stuk is. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s