Boekenfestijnbuit!

Gisteren ging ik na eindeloos aftellen (en zagen/tweeten erover) eeeeeeindelijk naar het Boekenfestijn in Hasselt! Snelwandelend van onze parkeerplek aan Kinepolis, voorbij Plopsaland, naar de Ethias Arena, werd ik na een saaie werkdag op mijn interimjobje voortgedreven door mijn niet te stillen drang naar goedkope boeken.

Want het begin van het Boekenfestijn luidde natuurlijk ook het einde van mijn Book Buying Ban Extreme (3 months! :-o) aan! En wees maar zeker dat ik mijn schade heb ingehaald. 9 nieuwe aanwinsten voor in mijn nu al te kleine boekenkast gingen mee in de kenmerkende gele zak.

Welcome home, my pretties!

allbooks

Gezien ik sinds dit jaar meer Nederlands lees, ging ik voor het eerst ook daar uitgebreid op zoek naar leuke boekjes ter adoptie. En de NL-buit is niet mis, al zeg ik het zelf! Mijn Bavianenhart was mijn keuze uit de gratis boekentafel van dit jaar (gekozen vanwege de schrijfster, die ik ken van The Adoration of Jenna Fox).

Het duurste boek dat ik gisteren kocht was Violet voor € 8,99, maar gezien die op Bol nog te koop staat voor € 17,99 en het echt wel een dik boek is, vind ik dat zeker niet te veel. Naar Warm Bodies ben ik al benieuwd sinds ik de film las. Hier wat spijtig dat het de NL-versie is, maar voor € 5 kon ik ‘m niet laten liggen. De Hongerige Golven (kan je deze los lezen van deel 1?) en het jeugdboek De Prinsessenacademie gingen in de trolley voor € 3,99 en € 2,99.

NLbooks

Van de Engelstalige afdeling nam ik ‘maar’ 4 boeken mee. Maar wel een knap viertal hoor! Embrace kon me overtuigen door de achterflaptekst, die echt right up my alley klinkt. Tgoh ja, en het goedkope prijskaartje van € 2,49! Witch World was ietsje duurder (€ 4,99) maar ook hier werd ik geïntrigeerd door de achterflaptekst, die heksen in Las Vegas belooft. De rating op Goodreads is wel niet zo goed, maar soit, we zien wel.

Changeling zag ik al vaker passeren in Boekenfestijnbuiten van Utrecht dus hup, ook in de inmiddels behoorlijk volle trolley ermee voor € 3,99. Ten slotte kocht ik Between the Lines van Jodi Picoult. Deze herkende ik van een Engelstalige blog die er laaiend enthousiast over was onlangs, dus voor € 3,99 moest ik deze ook wel echt mee naar huis. Dat was echt een leuke toevallige vondst!

ENbooks

Zo, hehe, dat was het alweer! In totaal gaf ik denk ik zo’n 40 euro uit, dus dat valt zeeeeer goed mee … ja toch? Hoe dan ook, ik ben echt tevreden met mijn buit. Nu weer uitkijken naar volgend jaar 😉

21 thoughts on “Boekenfestijnbuit!

  1. Mooie buit (ik word er jaloers van, nu wil ik ook weer naar het boekenfestijn 😛 ). Ben erg benieuwd wat je van Changeling, Violet, Warm Bodies en Between the Lines vindt. Die wil ik ook alle vier nog lezen.

  2. Persoonlijk vind ik het niet aan te raden om De Hongerige golven te lezen zonder te weten wat er voorafgaand is gebeurd. Het verhaal ‘kan’ afzonderlijk gelezen worden maar je mist toch heel wat.
    Het tweede boek vertelt het verhaal van de dochter die in het eerste boek geboren werd, maar dan heel wat jaren later. Het tweede boek vind ik ook heel wat minder dan het eerste.

    • Dankjewel voor de uitleg! Ik had ergens gehoord dat het boek zich in dezelfde wereld afspeelde maar dus idd met een ander personage, vandaar dat ik meende dat het los ook wel kon zoals dat soms het geval is 🙂 Maar dan ga ik boek 1 best toch ook nog snel moeten bestellen denk ik! Thx!

  3. Witch World en Behind the Lines staan ook op mijn lijstje. Vanaf donderdag is het Boekenfestijn in Brussel. Geen flauw idee hoe ik daar zou moeten geraken, dus waarschijnlijk toch nog maar eventjes wachten op de editie in Mechelen.

  4. Ik zag de foto al voorbijkomen, maar wat een gave stapel hé! De Hongerige Golven lijkt me stiekem ook wel interessant en ik twijfelde om die mee te nemen in Utrecht laatst. Changeling heb ik twee weken geleden gelezen en die vond ik erg tof. Ik ben nu in deel twee bezig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s