SSS: Super 6 mythische wezens die ik als huisdier zou willen

meandbuckbeak

Hallo zaterdag, daar ben je weer! En hallo Super Six Saturday, wat leuk dat je ook even langskomt! Deze SSS (georganiseerd door de lovely ladies van BookBabbles) was weer een fijne uitdaging om in te vullen: welke mythische wezens adopteer ik uit het mythische dierensiel? Deze superzes mogen zeker mee naar huis!

 1. Een hippogriff uit Harry Potter: Ik vond Buckbeak altijd al een prachtig wezen, en sinds ik de mechanische versie (soooo cute!) van hem gezien heb in de Harry Potter-studio’s van Londen, wil ik er al helemaal eentje! Je kan er lekker op rondvliegen en die zilvergrijze veren zijn zo mooi om te aaien. Het zijn ook gewoon heel nobele, trouwe, slimme en trotse dieren denk ik. Samengevat: IK WIL ER EENTJEEEEEE! (Helaas kan ik hem alleen maar aaien in Photoshop, hahaha)
 2. Een phoenix uit Harry Potter: Soms kijk je toch (met alle liefde vandien, uiteraard) naar je kat en denk je van ‘Aww, weet je nog toen Mittens een kitten was?’ Wel, met een phoenix gaat je huisdier regelmatig van cool en volwassen naar klein en schattig. Best of both worlds, toch? Helende tranen enzo zijn ook best praktisch, trouwens.
 3. Een Callistana uit Bloodlines: Zo irritant dat het eigenlijk best schattig wordt – een callistana. Dit miniatuurdraakje kan je wanneer je ‘m even beu bent gelukkig wel veranderen in een stenen beeldje. Praktisch, joh! Maar als ‘ie wakker is, dan doet ‘ie weinig anders dan krijsen en eten. Net als een mensenbaby, eigenlijk. Hopper, de Callistana uit Bloodlines, is trouwens ook een beetje een matchmaker tussen Sydney en Adrian, dus uiteindelijk vind ik ‘m toch lief genoeg om als huisdier te nemen.
 4. Een ‘weretiger’ uit bv. Need & Tiger’s Curse: Telt het nog als een huisdier wanneer het wezen in kwestie – in dit geval een weretiger – soms in een mens kan veranderen? Neen zeker? Dju … Hoe dan ook zou ik het geweldig vinden om een grote, tamme katachtige als huisdier te hebben. Of dat nu de oma uit Need of Ren/Kishan uit Tiger’s Curse is. Here, kitty kitty kitty!
 5. Het monster van Loch Ness: Oké, ik ga moeten investeren in een zeeeeeer groot aquarium, maar dat lukt nog wel. Of misschien moet ik gewoon dat hele Schotse meer opkopen zodat we Nessie niet hoeven te verplaatsen? Ook een optie. Ik ga er nog even over nadenken. Met Nessie heb ik altijd al een speciale band gehad gezien we naamgenootjes zijn. (Breaking Dawn <3)
 6. Een Gargoyle zoals Xemerius uit de Edelstein-trilogie: Xemerius vond ik het leukst aan deze boeken van Kerstin Gier, en al lijkt het me stiekem wel een tikje annoying om een huisdier te hebben dat kan praten, zou het wel hilarisch zijn om hem als onzichtbare sidekick overal commentaar op te horen geven. Dus goed, ook in het mandje ermee!

Zo, dat was weer leuk! Heb jij de SSS van de week ook ingevuld? Welke huisdieren hebben we gemeenschappelijk?

16 thoughts on “SSS: Super 6 mythische wezens die ik als huisdier zou willen

 1. Ik heb het lijstje zelf niet ingevuld, maar zie hier meteen 3 staan die er bij mij ook zouden mogen tussen staan. (Buckbeak, Phoenix en een Gargoyle – al dacht ik aan die laatste in de eerste plaats via ‘De tovenaar op het witte paard’ van Shanna Swendson én de boeken van Kim Harrison)

 2. Ik zou toch wel graag een Dondervogel willen hebben (komen in mijn boek voor), alleen zijn die wel wat groot voor in de achtertuin 🙂
  Een sfinx lijkt me ook geweldig.
  Oe en een eenhoorn!
  Volgens mij heb ik een grotere tuin nodig….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s