Obsessive Blogging Disorder

Jullie hebben het intussen misschien al wel gemerkt … ik ben de laatste tijd een beetje blogverslaafd! Ik doe echt m’n best om mijn blogposts zo goed mogelijk te spreiden en in te plannen, maar enthousiasme en het mij typerende ongeduld steken daar soms wel eens een stokje voor.

Oeps, heb ik de laatste week echt regelmatig twee blogposts per dag online gezet? Daar kan maar één verklaring voor zijn: ik ben een slachtoffer van OBD – Obsessive Blogging Disorder!

obd

Lotgenoten gezocht: hoe je te weten kan komen of ook jij OBD hebt.

 • Je hebt zowel een mentaal als neergeschreven lijstje van eeeeindeloze blogtopics
 • Je bent verslaafd aan de TTT en de SSS (en weet ook exact wat die afkortingen betekenen zonder te gaan spieken via de links)
 • Bloglovin’ is jouw Facebook
 • Je bewaart prentjes in een map op je pc die je ooit wel eens bij een blogpost zou kunnen gebruiken (oké, het zijn intussen drie mappen … maybe four …)
 • Je hebt posts ingepland tot pakweg 14 november … van het jaar 2017
 • Boeken gekocht? *handjes in de lucht* Bookhaul-time baby!
 • Je laat geen comment onbeantwoord, maar voor de decorum wacht je soms een minuutje vooraleer te antwoorden, zodat mensen niet denken dat je alles à la minute ziet hé
 • De statistiekenpagina van je blog hou je natuurlijk ook nauwlettend in de gaten (komaan bezoekersrecord, breek dan toch!)
 • Je bent helemaal mee met alle tags en awards en als iemand je tagt/nomineert kan je dag al niet meer stuk
 • Als iemand een ‘Spam je blog’ organiseert, ben je er als de kippen bij (“Hallo! Ik run de blog Mijn Brein is een Boekenkast” enzoverder enzovoort)
 • Je bent nooit langer dan een paar maanden tevreden met je blog lay-out, het kan altijd wel beter
 • Door giveaways te organiseren voel je je als Sinterklaas (sans Zwarte Piet dit jaar wel, blijkbaar)
 • Je maakt ironisch genoeg blogposts OVER te veel blogposts schrijven … dat kan ook een teken aan de wand zijn!

En, wat is de diagnose? Heb je ook OBD?

facebookbanner

12 thoughts on “Obsessive Blogging Disorder

 1. Hahaha! Dit is een grappig postje! En ook een originele titel. Er zijn veel bloggers die bloggen over hun aandoening of hoe je het wil noemen. Die artikels vind ik altijd interessant om te lezen, maar dit is ook weer eens heel wat anders! Ik moest serieus lachen. =)

  En haah, dit is allemaal zó herkenbaar! Vanaf punt 5 klopt zowat álles! Want tegenwoordig plan ik heel erg in (ik heb nu posts tot aan 11 oktober), open standaard mijn statistieken om even te kijken wat er al bekeken is en vind het onwijs leuk wanneer mensen me nomineren voor een tag!

   • Inderdaad! Bij mij blogt het veel rustiger ook. Anders was ik nu al aan het stressen over wat ik aankomende dinsdag online moest gooien. Nu hoef ik me daar echt geen zorgen over te maken. =)

 2. Yep, heel erg herkenbaar. Na het lezen van deze blogpost kan ik het eigenlijk gewoon niet meer ontkennen. Het enige nadeel is dat ik tijdens al die blog-voorbereidingen en het opvolgen van mede-blogsters niet kan lezen. 🙂 Ik lees dus eigenlijk minder door meer bezig te zijn met mijn boekenblog. Klinkt een beetje averechts.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s