Ontdekt: Iflist, site voor fancasts!

Soms heb je meteen een droomcast in gedachten wanneer je een boek leest. Bij het lezen van de Allerzielen-trilogie van Deborah Harkness, bijvoorbeeld, schreeuwde elke vezel in mijn lezerslijf dat Richard Armitage (je kent hem als Thorin Oakenshield uit The Hobbit) Matthew Clairmont moest spelen. Bij het boek dat ik momenteel lees, Flame uit de Divine Saga van Bernice Berkleef, zie ik de acteur die Khal Drogo speelt in GoT al helemaal voor me als Mars, de oorlogsgod met een klein hartje.

Wat als … er nu een website zou bestaan waar alle fans van alle boeken hun fan casts zouden kunnen delen? Zou dat geen gezellig stukkie internet zijn? Zeker weten! En dat stukje internet heet Iflist.com! Jullie hebben me er misschien al over horen tweeten, want ik ben misschien al een tiiiiikkeltje verslaafd.
Iflist bestaat nog niet zo lang (zit zelfs nog in beta), maar het is een zeer handige site waar je voor elke rol in een boek een acteur kan kiezen. Ik heb intussen al de gehele Lunar Chronicles gecast en natuurlijk ook gestemd voor Richard Armitage als Matthew Clairmont, duh! Al mijn cast proposals kan je hier terugvinden.

Boeken die er momenteel in de top 5 van fan cast-populariteit staan, zijn (over een YA- en NA-overname gesproken!):

topcasts

Niet eens met wat je hier ziet? Snel naar Iflist.com om je eigen cast eraan toe te voegen! (It’s just so much fuuuuuuuun!)

10 thoughts on “Ontdekt: Iflist, site voor fancasts!

  1. Ohhh! Dit is perfect! Ik ben het namelijk niet helemaal eens met de Hush,Hush cast haha! En ik zou ook zó graag The Selection-cast willen invullen. Verslaving ligt op de loer… 😁😁😁

  2. Ik moet eerlijk toegeven dat ik tijdens het lezen nooit een bekend gezicht voor ogen heb. Wanneer ik nadien de verfilming zie kan ik dan weer wel vinden dat een acteur niet voldoende overeenkomt met het karakter uit het boek. Toch lijkt het me wel eens leuk om op deze site rond te kijken bij de boeken die ik al gelezen heb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s