TTT: Boeken en/of films die zijn tegengevallen

Het TTT-onderwerp van deze week is tegenvallers: dat mochten zowel films als boeken zijn, dus meer dan keuze genoeg! Maar gezien het hier toch nog voornamelijk een boekenblog is (and tbh mostly to narrow the field a bit), ben ik ditmaal uitsluitend voor boeken gegaan.

tegenvaller

Dat was nog altijd keuze genoeg! Daarom heb ik dus niet zo zeer de slechtste boeken in mijn lijstje gezet (ook niet direct de bedoeling, denk ik), maar dus echt boeken waar ik gewoonweg hogere verwachtingen van koesterde en die daarmee tegenvielen.

 1. The Iron King van Julie Kagawa: Zo’n gehypt boek, maar naar mijn gevoel echt een zware flop. Ik vond er helemaal niets aan en had een hekel aan het hoofdpersonage. (review here)
 2. Ruby Red van Kerstin Gier: Deze gehele trilogie vond ik gewoonweg te kinderachtig, te oppervlakkig uitgewerkt en helemaal niet romantisch. Jep, toch ook wel een tegenvallertje. (review here)
 3. The Unbecoming of Mara Dyer van Michell Hodkin: Deze wou ik al superlang lezen en ik was dan ook erg blij toen ik ‘m voor mijn verjaardag kreeg. Maar het was toch niet helemaal mijn ding. (review here)
 4. The Death Cure van James Dashner: Dat einde … Ik heb er geen woorden voor … Zo slecht … En boek 1 was zo geweldig! Van een teleurstelling gesproken. (review here)
 5. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children van Ransom Riggs: Nog zo’n hype die het in mijn ogen echt helemaal niet waard is. Ik heb me er door moeten worstelen, zo saai en zo’n irritant hoofdpersonage. Blegh! (review here)
 6. Overstroomd van Eva Moraal: Een dystopische YA van eigen bodem, ik wou ‘m zo graag fantastisch vinden! Maar dat was helaas niet het geval 😦 (review hier)
 7. Fallen van Lauren Kate: Zoooo veel slechter dan ik me had kunnen inbeelden. Zeker en vast in de categorie ‘tegenvaller’ dus. (review here)
 8. City of Bones van Cassandra Clare: Hype hype hype! Nope nope nope! Helemaal mijn stijl niet. (no review, sorry)
 9. Beautiful Creatures van Kami Garcia and Margaret Stohl: I wanted to love it – I didn’t. Dit boek was gewoonweg ‘too much’ en wist me echt niet te boeien. (review here)
 10. The Night Circus van Erin Morgenstern: Iedereen is altijd zo lyrisch over dit boek, en het was wel een mooi verhaal … maar toch echt niet mooi genoeg om er lyrisch over te worden. Het idee had gewoon zo veel méér kunnen zijn. Teleurstellend, dus. (no review, sorry)

 

facebookbanner

18 thoughts on “TTT: Boeken en/of films die zijn tegengevallen

 1. Altijd wat jammer als een boek blijkt tegen te vallen 😦 Ik ben wel benieuwd naar Beautiful Creatures, ik heb hem hier liggen maar moet er nog altijd een keertje in beginnen lezen.

 2. O net bij het Leeslint gereageerd, maar was Beautiful Creatures helemaal vergeet! Een van de weinige boeken waarvan ik de film beter vond. Ik dacht dat het aan de Nederlandse vertaling lag (cadeautje…), maar zo te horen is hij in het Engels net zo erg. De andere delen heb ik wel nog liggen, maar ik durf niet…

  • Idd, ik wou het echt geweldig vinden omdat het van eigen bodem is, maar helaas kon het toch echt niet tippen aan buitenlandse concurrentie! En voor je meesterstuk moest je er dan zeker heel uitgebreid mee bezig zijn? Dan is het al helemaal een tegenvaller 🙂

   (Momenteel Flame van Bernice Berkleef aan het lezen en ik moet zeggen: dat is wèl serieuze concurrentie voor alle YA-romantasy hypes uit US en UK!)

 3. Eigenlijk vond ik ‘Betoverd’ (Beautiful Creatures) nog meevallen, het zijn net de latere boeken die me steeds minder konden boeien. Hierdoor heb ik ‘De aflossing’ nog steeds niet gelezen terwijl het toch al een hele tijd uit is.

 4. Nog geen enkel boek van op dat lijstje gelezen maar inderdaad wel al veel goede dingen over gelezen. Jammer he als je hoge verwachtingen hebt van een boek en het dan toch tegenvalt?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s