3x naar de cinema

The Grand Budapest Hotel (8,5/10)
‘Voldemort goes geparfumeerde playboy’

grand-budapest-hotel-posterDeze film is intussen al op dvd verschenen, maar bij ons speelde ‘ie onlangs nog als “Terrasfilm” in de zomerse openluchtcinema – en dat wouden we niet missen.

Ralph Fiennes (je weet wel: Voldemort maar dan mèt neus) steelt de show in deze tegelijkertijd absurde, magische en intelligente Wes Anderson-komedie als Gustave H., de hotelmanager van een afgelegen hotel gedurende het Interbellum.
Samen met de 15-jarige piccolo Zero probeert hij zijn deel van de erfenis van een rijke cliënte veilig te stellen ondanks flinke tegenwind van de familie, die een huurmoordenaar op hen afstuurt.

De humor in deze film is helemaal mijn ding en Fiennes speelt zijn rol ronduit fenomenaal. Als deftige en zwaar geparfumeerde playboy, is het des te grappiger als hij dan opeens ‘fuckers!’ uitroept wanneer er iets mis gaat gedurende hun knotsgekke avonturen.
Na de eerste helft zijn we om toekomstige onderkoelingsverschijnselen te vermijden (tja, het blijft natuurlijk een Belgische zomer) wel thuis gaan verderkijken. En de naam openluchtcinema kunnen ze ook beter veranderen naar muggencinema.
Verder echt een aanrader!

Lucy (4/10)
‘Zelfs Morgan Freeman kon het niet redden’

Lucy_(2014_film)_posterPfooooeeeeh wat vond ik dit een slechte film!
We keken hem in ons lokale cinemazaaltje en mijn verwachtingen waren best wel hoog gespannen toen we daar in de rode peluche zetels met willekeurige nummers (6 naast 17, 13 naast 21 enz.) wachtten tot het opzichtige gouden doek (jawel: goud) omhoog ging.

Toen iemand in ons gezelschap opmerkte dat de film maar 90 minuten duurde, vond ik dat al meteen jammer – niet wetend dat ik er een half uur later dankbaar voor zou zijn dat ik mocht beginnen aftellen naar het eind van deze klucht.
Lucy zag er in de trailer uit als een steengoede actiefilm met intrigerende science fiction-elementen, maar dan eindelijk nog eens met een kickass vrouwelijke hoofdrol – in dit geval weggelegd voor de immer mooie Scarlett Johansson.

Wat het bleek te zijn was een slechtere versie van Limitless, die op zeer irritante wijze in beeld gebracht werd en veel te veel talen door elkaar gooide. Vooral die National Geographic-achtige beelden in het begin hebben het voor mij eigenlijk echt verpest. Dat haalde je echt uit het verhaal en maakte het saai en vervelend.

De kijker had bovendien compleet geen voeling met het hoofdpersonage en logica leek vaak ver te zoeken wat de wetenschappelijke kant van deze film betrof. Enkel helemaal op het einde kwamen er enkele scènes die enigszins aan mijn verwachtingen voldeden, maar toch: je weet dat een film slecht is, wanneer zelfs de aanwezigheid van Morgan Freeman ‘m niet kan redden!
Dikke flop wat mij betreft.

Guardians of the Galaxy (7,5/10)
‘Marvel-humor ten voeten uit’

Z32_Guardians_of_the_GalaxyIk had eigenlijk echt helemaal geen zin in deze film, ondanks het feit dat ik normaal gezien best een grote Marvel-filmfan ben. Het sprak me gewoon niet zo aan: een kinderachtigere versie van Star Wars, leek het me zo wat.
Boyfriend moest ‘m natuurlijk wel zien, dus hup: alsnog naar Hasselt om ‘m in de Kinepolis te gaan kijken op het grote scherm.

Het begin van GotG was best wel geniaal: je wordt meteen verrast door de unieke combinatie van een scifi-verhaal dat zich afspeelt in outer space met herkenbare en soms oh zo foute (If you like Pina Coladas!) muziek uit de aardse eighties.

Chris Pratt, die onze held Peter Quill vertolkt, danst in de openingsscène recht naar zijn doel – een ‘orb’ die hij moet stelen – en doet het publiek meteen al een paar keer gniffelen om zijn moves en simpelweg sympathieke kop. Ja, prima casting en uitstekende muziekkeuze!

Het verhaal is misschien wat voorspelbaar, maar die unieke Marvel-humor, de vanzelfsprekend perfecte special effects en de grappige soundtrack, geven Guardians of the Galaxy toch een unieke flavour die je wel even geproefd moet hebben als je van dit soort films houd.

Persoonlijk was ik geen megafan van de pratende wasbeer Rocket (Bradley Cooper) of van dat opzichtige namaakgroen waarmee ze arme Zoe Saldana die Gamora speelt hebben ingesmeerd, maar Chris Pratt en ‘I am Groot’ maken dat meer dan goed. Spierbundel Drax wint echter de prijs voor grappigste quotes met zijn extreem letterlijke interpretatie van beeldspraak.
Persoonlijk niet mijn favoriete Marvel-film dus, maar zeker wel een mooie 7,5 waard!

Welke van deze films heb jij al gezien? En wat vond je ervan?

2 thoughts on “3x naar de cinema

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s